بر عالم سرما زده گرما دادند
خورشیدترین ، تو را به دنیا دادند
با سجده و سجاده چهل روز گذشت
تا عاقبت آن سیب خدا را دادند . . .
میلاد با سعادت حضرت فاطمه (س) و روز زن بر شما مبارک
هرگز صدای مهربانت را که هر شب برایم لالائی می خواند فراموش نمی کنم،
همان صدای قشنگی که حالا نیز به تمام دلتنگی هایم پاسخ می دهد و
آغوش گرم و مهربانش را پناهگاه تمام دلتنگی هایم کرده است.
روز مادر مبارک.
شرایط خوب جبهه مقاومت در سوریه/ روسیه با جبهه مقاومت هماهنگ است
سرلشکر محمدعلی جعفری دقایقی پیش در حاشیه سفر به گیلان در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت جبهه مقاومت اظهار کرد: شرایط در سوریه بسیار خوب است.
وی با بیان اینکه شهر تدمر آزاد شده و تمرکز روی مقابله با نیروهای داعش است، تصریح کرد: با توجه به آتشبس ایجاد شده تغییری در سیاست روسیه ایجاد نشده و با جبهه مقاومت هماهنگ است.
فرمانده کل سپاه پاسداران آزادسازی تدمر را نشاندهنده هماهنگی روسیه با سوریه دانست و گفت: تا زمانی که انقلاب اسلامی وجود دارد مقاومت ادامه دارد.
وی با بیان اینکه نیروهای داعش به نیابت از دشمنان اسلام در مقابل جبهه مقاومت میجنگند، خاطرنشان کرد: جبهه مقاومت تمرینی برای بسیج جهان اسلام علیه دشمنان بوده و اکنون شرایط در عراق، سوریه و یمن خوب است و وضعیت به نفع انقلاب اسلامی پیش میرود.
جعفری یادآور شد: طبق فرموده مقام معظم رهبری امیدواریم تا 25 سال آینده شاهد نابودی دشمنان اسلام از جمله رژیم صهیونیستی باشیم.
فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه به برگزاری نخستین کنگره ملی شهدای گیلان اشاره کرد و افزود: پس از دفاع مقدس برگزاری کنگره شهدا در استانها آغاز شده و این روند ادامه دارد.
وی شهدای گیلان را دارای ویژگی اخلاص و صداقت بالا دانست و تصریح کرد: شهدای گیلان اثر تعیین کنندهای در سرنوشت عملیاتها در دفاع مقدس داشتند.
جعفری با اشاره به اینکه هر چه داریم به برکت خون شهدا است، گفت: کنگره ملی شهدای گیلان با عمق بیشتر و محتوای عمیقتر در شا?ن مردم این استان برگزار میشود.
این مسئول هدف از برگزاری کنگره شهدا را نشان دادن و انتقال هدف و راه شهیدان به نسل جوان عنوان کرد و متذکر شد: راه شهدا را باید پیدا کرده و آن را ادامه دهیم.
به گزارش فارس، سرلشکر جعفری عصر امروز در یادواره شهید املاکی در مسجد جامع لنگرود حضور مییابد و سخنران اصلی این مراسم است.
دعای وقت طلوع و غروب آفتاب
دعاهای هنگام طلوع و غروب آفتاب
آگاه باش که براى هنگام طلوع آفتاب و غروب آن، دعاها و اذکار بسیارى از حضرت رسول صلّى اللّه علیه و آله و ائمه طاهرین علیهم السّلام روایت شده، و نیز تشویق و ترغیب بى شمار بر محافظت این دو زمان چه در آیات و چه در اخبار وارد شده.
و ما در این مختصر به ذکر چند دعاى معتبر اکتفا میکنیم:
اوّل: مشایخ حدیث به سندهاى معتبر از امام صادق علیه السّلام روایت کرده اند که بر هر مسلمان واجب و لازم است که این دعا را ده مرتبه پیش از طلوع آفتاب و ده مرتبه پیش از غروب آن بخواند:
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ لَهُ الْمُلْکُ وَ لَهُ الْحَمْدُ یُحْیِی وَ یُمِیتُ وَ یُمِیتُ وَ یُحْیِی وَ هُوَ حَیٌّ لا یَمُوتُ بِیَدِهِ الْخَیْرُ وَ هُوَ عَلَى کُلِّ شَیْ ءٍ قَدِیرٌ .
شایسته پرستشى جز خداى یکتا نیست، یگانه است و انبازى ندارد، فرمانروایى هستى و ستایش تنها زیبنده اوست.
زنده می کند و می میراند و مى میراند و زنده مى نماید، و فردى زنده اى است که هرگز نمی میرد، نیکى تنها به دست اوست، و او بر هر چیزى تواناست.
و در بعضى از روایات آمده: که اگر این دعا ترک شد لازم است قضا شود.
دوم: در روایات معتبر همچنان از آن حضرت وارد شده: که پیش از طلوع و غروب آفتاب ده مرتبه بگو:
أَعُوذُ بِاللَّهِ السَّمِیعِ الْعَلِیمِ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّیَاطِینِ وَ أَعُوذُ بِاللَّهِ أَنْ یَحْضُرُونِ إِنَّ اللَّهَ هُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ.
پناه میبرم به خداى شنواى دنا از وسوسه هاى پنهانى شیاطین، پناه میبرم به خدا از اینکه شیاطین برگردم جمع شوند، همانا تنها خدا شنوا و داناست.
سوم: از آن حضرت روایت شده: چه چیز شما را بازمیدارد از اینکه در هر صبح و شام این دعا را سه مرتبه بخوانید:
اللَّهُمَّ مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَى دِینِکَ وَ لا تُزِغْ قَلْبِی بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنِی وَ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَةً إِنَّکَ أَنْتَ الْوَهَّابُ وَ أَجِرْنِی مِنَ النَّارِ بِرَحْمَتِکَ اللَّهُمَّ امْدُدْ لِی فِی عُمْرِی وَ أَوْسِعْ عَلَیَّ فِی رِزْقِی وَ انْشُرْ عَلَیَّ رَحْمَتَکَ وَ إِنْ کُنْتُ عِنْدَکَ فِی أُمِّ الْکِتَابِ شَقِیّاً فَاجْعَلْنِی سَعِیداً فَإِنَّکَ تَمْحُو مَا تَشَاءُ وَ تُثْبِتُ وَ عِنْدَکَ أُمُّ الْکِتَابِ.
خدایا اى دگرگون کننده دلها و دیده ها، دلم را بر دینت ثابت بدار و آن را پس از اینکه به راهم آوردى گمراه مساز و از نزد خود بر من رحمتى ببخش زیرا تویى که بسیار بخشنده اى و به رحمتت از آتش پناهم ده.
خدایا بر عمرم بیفزا، و در روزیم وسعت عنایت کن، و رحمتت را بر من بگستران، و اگر نزد تو در کتاب تقدیر و سرنوشت بد فرجام هستم مرا نیکبخت گردان چرا که تو آنچه را بخواهى محو و آنچه را بخواهى ثبت می نمایى و کتاب تقدیر و سرنوشت در اختیار توست.
چهارم: از آن حضرت روایت شده: که این دعا را هر صبح و هر شام بخوان:
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی یَفْعَلُ مَا یَشَاءُ وَ لا یَفْعَلُ مَا یَشَاءُ غَیْرُهُ الْحَمْدُ لِلَّهِ کَمَا یُحِبُّ اللَّهُ أَنْ یُحْمَدَ الْحَمْدُ لِلَّهِ کَمَا هُوَ أَهْلُهُ اللَّهُمَّ أَدْخِلْنِی فِی کُلِّ خَیْرٍ أَدْخَلْتَ فِیهِ مُحَمَّدا وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ أَخْرِجْنِی مِنْ کُلِّ شَرٍّ أَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
ستایش خداى را که آنچه خواهد انجام دهد، و غیر او آنچه را خواهد نمیتواند انجام دهد، ستایش خداى را چنان که می پسندد ستوده شود، ستایش خداى را چنان که شایسته آن است، بار خدایا! مرا در هر خیرى که محمد و خاندان محمد را در ان وارد نمودى وارد نما، و مرا از هر شرّى دعاهاى ایّام هفته که محمد و خاندان محمد را از آن خارج نمودى خارج نما، درود خدا بر محمد و خاندان محمد.
پنجم: در هر صبح و شام ده مرتبه بگو:
سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ .
پاک و منزه است خدا و ستایش تنها از آن خداست و شایسته پرستش جز خداى یکتا نیست و خدا از هر وصفى برتر است.
منبع:erfan.ir
استخاره با تسبیح
این نوع استخاره نیز شایع و معروف است، که به چند شیوه انجام مى شود:
اوّل: علامه مجلسى مى نویسد: از «شیخ بهایى» نقل شده است: از بزرگان و اساتیدم شنیدم که این دستورالعمل از حضرت ولىّ عصر(علیه السلام) درباره استخاره با تسبیح رسیده است. فرمود: «تسبیح را به دست (راست) مى گیرى و سه بار صلوات مى فرستى و آنگاه قسمتى از تسبیح را (با دست چپ) مى گیرى و دوتا دوتا رد مى کنى; اگر در پایان یک دانه باقى ماند، به معناى «إفعل» (انجام بده) است و اگر دو دانه باقى ماند، مفهوم آن «لاتفعل» (انجام نده) است.
دوم: از امام صادق(علیه السلام) روایت شده است که فرمود:
(به هنگام استخاره با تسبیح) نخست یک مرتبه سوره «حمد» را مى خوانى و آنگاه سه بار سوره «توحید» (قل هو اللّه...) را و آنگاه پانزده مرتبه صلوات مى فرستى، سپس مى گویى:
اَللّهُمَّ إِنّى أسْئَلُکَ بِحَقِّ الْحُسَینِ وَجَدِّهِ وَأَبیه، وَ أُمِّهِ وَ أَخیهِ، وَ الاْئِمَّةِ مِنْ
خدایا از تو مى خواهم، به حقّ حسین و جدّش و پدر و مادر و برادر و امامان از
ذُرِّیَّتِهِ، أَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد، وَ أنْ تَجْعَلَ لِىَ الْخِیَرَةَ فی
نسلش این که بر محمّد و آل محمّد درود فرستى و خیرم را در این تسبیح
هذِهِ السَّبْحَةِ، وَ أَنْ تُرِیَنی ما هُوَ الاَْصْلَحُ لی فی الدِّینِ وَالدُّنْیا، اَللّهُمَّ إنْ
قرار دهى و آنچه را که صلاح دین و دنیایم است به من نشان دهى. خدایا اگر
کانَ الاْصْلَحُ فی دینى وَدُنْیایَ، وَ عاجِلِ اَمْری وَ آجِلِهِ، فِعْلَ ما اَنَا عازِمٌ
مصلحت دین و دنیا و امروز و فردایم در انجام کارى است که قصد آن را دارم،
عَلَیْهِ، فَأْمُرْنی، وَإلاّ فَانْهَنی، إنَّکَ عَلى کُلِّ شَىْء قَدیرٌ.
پس مرا بدان فرمان ده! وگرنه مرا از آن نهى کن; چرا که تو بر انجام هر کارى توانایى.
پس از آن، قسمتى از تسبیح را مى گیرى و آن را مى شمارى و با عدد اوّل مى گویى «سُبْحانَ اللهِ» و با عدد دوم مى گویى «أَلْحَمْدُلِلّهِ» و با عدد سوم مى گویى «لا إِلهَ اِلاَّ اللّهُ» و به همین ترتیب پیش مى روى; در پایان اگر دانه آخر شمارش، سُبحان الله بود، مخیّر میان فعل و ترک هستى و اگر أَلْحَمْدُللهِ بود، نشانه امر است و آن را انجام مى دهى و اگر لا إِلهَ اِلاَّ اللّهُ بود، نهى است و آن را ترک مى کنى.
شیوه خواندن نماز استخاره
بعد از خواندن نماز استخاره و خیر خواستن از خداوند از تصمیم گرفتن انصراف نورزید
نماز استخاره چیست؟
استخاره به معنی خواستار رهنمای شدن از خداوند است در رابطه به عمل کردن بر یکی از دو تصمیم شرعی و حلال. در مورد موضوعات فرض، حرام و مکرو استخاره لازم نیست. نماز استخاره مربوط می شود به موضوعات مبهو (مجاز) و مستحب (تشویق شده و یا پسندیده)، که انسان نمی داند که بر کدام یک از آنها خیر او بیشتر است.
در مورد خواندن نماز استخاره سوء تفاهم در اذهان بعضی مسلمانان موجود است و آن اینکه بعد از نماز استخاره و دعای نماز استخاره توقع دارند که در رابطه به تصمیم که پیشرو دارند خواب ببینند. این مفکوره از نگاه شرعی کدام ثباتی ندارد، بلکه در آن امکان زیان هم دیده می شود. زیرا شیطان می تواند انسان را به ذریعه خواب فریب بدهد و او را از تصمیمی که در آن خیر اوست دور کند.
نتیجه خواندن نماز استخاره به چندین شکل ظاهر شده میتواند باشد. بطور اساسی بعد از اجرای نماز استخاره پیگیر آن تصمیمی شوید که دل تان به آن زیادتر گرایش پیدا کرده باشد و در آن احساس گواهی خوش و سکون داشته باشید. به علاوه شاید دریابید که در اوضاع تغیراتی رخ داده باشد که آن را شاید منفعت و یا نقصان کار واضح گردد.
قابل ذکر است که بعد از خواندن نماز استخاره و خیر خواستن از خداوند از تصمیم گرفتن انصراف نورزید زیرا دلالت می کند به نپذیرفتن هدایت از جانب خداوند. و دیگر اینکه قبل از نماز استخاره باید دل و حواس تان پاک باشد، یعنی پیش از خواندن نماز استخاره تصمیم آن را نگرفته باشید طوری که بعد از استخاره خواهی نخواهی ملتفت پیروی آن تصمیم باشید. و اگر بعد از نماز استخاره بازهم دل تان به یکی از آن دو عمل گواهی نداد، استخاره را تکرار کنید.
خواندن نماز استخاره ذات الرقاع:
نماز استخاره دو رکعت بوده و سنت است
نماز استخاره ذات الرقاع کیفیتش چنین است که هرگاه کارى را اراده کردى، شش ورقه آماده کن، در سه ورقه بنویس:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ خِیَرَةٌ مِنَ اللَّهِ الْعَزیزِ الْحَکیمِ لِفُلان بْنِ فُلان اِفْعَلْ
به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانىاش همیشگى است،خیرخواهى است از خداوند عزیز حکیم فلان فرزند فلان،انجام بده.
و در سه ورقه دیگر بنویس:
لاتَفعَل
انجام نده
سپس آنها در زیر جانماز خود مى گذارى، و دو رکعت نماز به جا مى آورى،چون از نماز فراغت یافتى،سجده مى کنى، و در سجده صد بار مى گویى:
اَسْتَخیرُ اللَّهَ بِرَحْمَتِهِ خِیَرَةً فى عافِیَةٍ
خیر مى خواهم از خداوند به رحمتش،خیرخواهى در عافیت
آنگاه مى نشینى و مى گویى :
اَللّهُمَّ خِرْلى وَاخْتَرْلى فى جَمیعِ اُمُورى فى یُسْرٍ مِنْکَ وَ عافِیَةٍ
خداوند ابراهیم خیر بخواه،و در همه امورم، در آسانى و عافیت از جانب خود خیر برگزین
سپس ورقه اى زیر جانماز را با هم مخلوط مى کنى، و یکى یکى بیرون مى آورى، هرگاه سه افعل دنبال هم بیرون آمد، آن کار را که اراده کرده اى به جاى مى آورى، و اگر سه لا تفعل بیرون آمد به جا نیاور،و اگر یکى افعل بیرون آمد،و دیگر لا تفعل، تا پنج ورقه بیرون بیاور و به آن دقت کن، اگر سه افعل است و دو لا تفعل بجا آورد، و اگر برعکس است انجام نده.
شیوه خواندن نماز استخاره:
نماز استخاره دو رکعت بوده و سنت است. زمان و مکان آن قیود ندارد، در هنگام روز یا شب در مسجد یا منزل می تواند نماز استخاره خوانده شود. بعد از سوره فاتحه هر آیاتی که می خواهد از قرآن پاک بخواند و بعد از ختم دو رکعت نماز خداوند را ثناء و صفت زیاد بگوید و به پیامبر مبارک محمد (ص) درود و صلوات بفرستد و سپس دعای ذیل را بخواند. لازم است که متن عربی آن را یاد داشته باشیم و معنی آن را بدانیم اما کسانی که به عربی آن را خوانده نمی توانند. متن دری آن را بخوانند.
در هنگام روز یا شب در مسجد یا منزل می تواند نماز استخاره خوانده شود
شرح نماز استخاره و دعای ذیل از جابر ابن عبدالله (رض) روایت شده که فرمودند: رسول الله (ص) ما را یاد میداد که نماز استخاره را در هر مورد بخوانیم ، مثل که او سوره های قران را به ما یاد میداد. می فرمودند که هر گاه یکی از شما در موردی گرفتن تصمیمی نگرانی دارد پس او را بگذارید تا دو رکعت نماز استخاره بخواند و سپس بگوید:
الهی خیر خود را از علم خودت می خواهم، توانایی آنرا از قدرت خودت می خواهم. و از خودت طلب می کنم از سخاوت بزرگت. توانا توئی و من نا توانم. دانا توئی و من نمی دانم. و خودت عالم غیب استی.
الهی اگر خودت خیر دین و دنیا و خیر عاقبت کار مرا در این موضوع می بینی ( و در این جاه ذکرآن موضوع را کند) آن را برایم مقدر گردان و آن را برایم آسان گردان و پس آن را برایم با برکت گردان. و اگر در علم خودت این موضوع برای دین و دنیا ام و عاقبت کارم مضر است آنرا از من بر گردان و مرا از آن. و خیر را بر من روا داشته باش هر جاه که باشد و من را بر آن راضی گردان.
حدیث صحیح بخاری شریف
با ادای نماز استخاره رضایت خداوند و خیر کار خود را جویا شوند
خواندن نماز استخاره برای ما یک نعمت گرانبها است از جانب خداوند، یک فرصت است برای التماس به خداوند و آرزوی هدایت الهی. نماز استخاره یک تحفه است برای همه مسلمانان اما با کمال تاسف بسیار مردم از این حقیقت پی نبردند از دوست و آشنا و والدین مشوره می گیرند اما متوجه نمی شوند که با ادای نماز استخاره رضایت خداوند و خیر کار خود را جویا شوند.
لازم است که هدایت و موفقیت خود را از دربار خداوند بخواهیم. اگر بعد از یک نماز استخاره اطمینان خاطر حاصل نشد، باز خواندن نماز استخاره را تکرار کنید و هر بار با خشوع از تهی دل با خلوص نیت و فروتنی از خداوند استدعا کنید تا خداوند قلب تان را بطرف تصمیم درست باز کند.
این صحبت را با یاد آوری یک حدیث مبارک در رابطه به نماز استخاره و یک آیت از کلام پاک که ما را دعوت می کند تا به خداوند مهربان اعتماد کنیم. خوشبختی اولاد آدم در راضی بودن است در آن چیزی که خداوند برایش مقدر کرده و بد بختی او نسبت به عدم استخاره و نا رضایتی در مقابل آنچه خداوند برایش مقدر کرده است.
گردآوری: بخش مذهبی بیتوته
منابع:
blogfa.com
erfan.ir
"مجید نان آور" به کاروان شهدای مدافع حرم بانوی صبر و مقاومت پیوست"مجید نان آور" مدافع حرم حضرت زینب(س) در درگیری با نیروهای تکفیری در تدمر سوریه به شهادت رسید. |
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، "مجید نان آور" در روز 20 اسفند در درگیری با نیروهای تکفیری در تدمر سوریه به کاروان شهدای مدافع حرم حضرت زینب(س) بانوی صبر و مقاومت پیوست.
نان آور پیش از آخرین اعزام در تاریخ 12 اسفندماه جاری مجروح و در بیمارستان بستری شده بود که پس از مرخص شدن از بیمارستان بار دیگر عازم سوریه شد.