سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بازتاب نتایج اولیه انتخابات ایران در مطبوعات بین المللی

تاریخ انتشار : یکشنبه, 09 اسفند 1394 09:52

 

 کیوسک بین المللی

بازتاب های گسترده انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در ایران که از همان روز جمعه در مطبوعات و رسانه های بین المللی آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد و با اعلام نتایج اولیه انتخابات، وارد فاز جدیدی شده است. مطبوعات بین المللی از پیروزی اصلاح طلبان و تغییر در مجلس آینده سخن می گویند که به عقیده آن ها به معنای بهبود روابط ایران با غرب خواهد بود.

به گزارش «تابناک»، از روز گذشته و با آغاز روند اعلام نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در ایران، این نتایج به طور گسترده ای مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. خبرگزاری «رویترز» در گزارشی در این زمینه با عنوان «دستاوردهای بزرگ برای روحانی و میانه روها در نتایج اولیه انتخابات»، نتایج انتخابات مجلس را نوعی رأی اعتماد به روحانی دانسته و اشاره می کند که بر اساس نتایج اولیه، متحدان اصلاح طلب روحانی توانسته اند 29 کرسی از مجموع 30 کرسی پایتخت را به دست آوردند؛ امری که می تواند روند بهبود روابط ایران را جهان را در دوره پس از برداشته شدن تحریم ها، شتاب ببخشد. رویترز اشاره می کند که ده ها میلیون نفر از مردم ایران در انتخابات روز جمعه شرکت کرده بودند.

سایت شبکه خبری «سی ان ان» در این زمینه می نویسد نتایج اولیه نخستین انتخابات پس از توافق هسته ای در ایران، شانگر آن است که میانه رو توانسته اند نمایشی قوی را از خود نشان بدهند؛ آن هم در انتخاباتی بسیار مهم که می تواند آینده کشور و روابط آن را با غرب تعیین کند. سی ان ان اشاره می کند که در پی شمارش یک سوم از آرای انتخابات در تهران، اصلاح طلبان در این شهر پیشتاز بوده اند. نتایج خارج از تهران نیز حاکی از آن است که نامزدها میانه رو نمایشی قوی داشته اند. در یکی از مهمترین نتایج، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور پیشین و حسن روحانی، رئیس جمهور فعلی، توانستند در صدر آرای انتخابات مجلس خبرگان در ایران قرار بگیرند. 

پایگاه خبری «سی ان بی سی» نیز گزارش مشابهی را از نتایج اولیه و غیررسمی انتخابات منتشر کرده و این نتایج را به «شکست تندروها» در ایران تعبیر کرده است. این سایت می نویسد نتایج اولیه انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان ایران، نشانگر پیروزی نیروهای میانه رو نزدیک به حسن روحانی، رئیس جمهور این کشور، بر «تندروها» است که پس از 12 سال سبب پایان حاکمیت این گروه بر دستگاه قانونگذاری کشور می شود. هرچند این پیروزی به معنای کسب اکثریت آرا توسط میانه روها در مجلس بعدی نیست، اما از دست رفتن کنترل محافظه کاران، به روحانی و نیروهای میانه رو کمک خواهد کرد که برنامه های اصلاحات اقتصادی و سیاسی مدنظر خود برای دوره پس از تحریم ها را به اجرا درآورند.


روزنامه «وال استریت ژورنال» نیز با اشاره به نتایج اولیه منتشره می نویسد در صورت حفظ این نتایج، موضع حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، بسیار تقویت خواهد شد. این روزنامه با اشاره به نتایج اولیه مربوط به تهران می نویسد پایتخت ایران به طور تاریخی محل مهمی برای به نمایش درآمدن قدرت میانه روها بوده است و هرچند هنوز نتایج به طور کامل شمارش نشده و معلوم نیست که پایدار بماند، اما همین امر می تواند نشانگر مقدمات تغییر در مجلس ایران به شمار رود. وال استریت ژورنال مدعی است که انتخابات روز جمعه، تا حد زیادی به عنوان یک همه پرسی برای رویکرد تعاملی حسن روحانی با غرب در نظر گرفته می شد. این روزنامه در ادامه به بیان آمارهایی درباره مشارکت مردم در انتخابات روز جمعه پرداخته است.

روزنامه «ایندیپندنت»، نتایج اولیه انتخابات را به معنای پیروزی «اصلاح طلبان طرفدار توافق هسته ای» دانسته و می نویسد نتایج اولیه انتخابات در ایران حاکی از آن است که اصلاح طلبانی که حامی توسعه آزادی های دموکراتیک و بهبود روابط با غرب هستند، حضور خود را در مجلس ایران افزایش می دهند. این روزنامه می نویسد هرچند هیچ یک از سه گروه «اصلاح طلب، محافظه کار و تندرو» نخواهند توانست اکثریت را در مجلس به دست آورند، اما اصلاح طلبان بهترین نتایج خود را طی بیش از یک دهه اخیر کسب کرده اند. این پیروزی اصلاح طلبان، به معنای افزایش قدرت حسن روحانی خواهد بود.

گفتنی است مطبوعات و رسانه های دیگری از جمله «گاردین»، «یو اس ای تودی» و «بلومبرگ» نیز طی ساعات اخیر به انتشار گزارش هایی درباره نتایج اولیه انتخابات در ایران پرداخته اند.


اخبار سیاست خارجی  - تابناک  

 

 





      

کشف دو گروه تروریستی پیش از برگزاری انتخابات

تاریخ انتشار : یکشنبه, 09 اسفند 1394 11:06

 

 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی,وزیر اطلاعات

 وزیر اطلاعات از دستگیری چند فرد مرتبط با جریان‌های تروریستی که قصد انجام اقدامات تروریستی همزمان با برگزاری انتخابات داشته‌اند خبر داد.

به گزارش ایسنا ، حجت الاسلام والمسلمین علوی صبح امروز در نشستی خبری با اعلام این خبر، افزود: 19 بهمن‌ماه یعنی 18 روز قبل از برگزاری رأی‌گیری یکی از عناصر تکفیری را در مرزهای جنوب شرق کشور شناسایی کردیم که مقادیری مواد منفجره، چاشنی انفجاری و اقلامی که در عملیات‌های تروریستی مورد استفاده قرار می‌گیرد به همراه داشت.

وی با اشاره به این اقلام از یک عدد بمب آهنربایی نام برد که تروریست مذکور قصد داشت از طریق چسباندن آن به اتومبیل نسبت به انجام اعمال تروریستی اقدام کند.

وزیر اطلاعات خاطرنشان کرد: ما در ایام برگزاری انتخابات که همزمان با ایام فاطمیه (س) بود مطلع شدیم که جریان‌های تروریستی خارج از کشور از غرب کشور امکان ورود و انجام عملیات تروریستی را دنبال می‌کنند.

وی با اشاره به همکاری دستگاه‌های مختلف با وزارت اطلاعات در جهت کنترل مناطق مرزی غرب کشور گفت: چهارشنبه هفته گذشته مقارن با 5 اسفند یک تیم چهارنفره تروریستی را شناسایی کردیم که اقلام زیادی برای انجام عملیات انتحاری از جمله 6 جلیقه انتحاری برای انجام عملیات انتحاری، چاشنی الکترونیکی، پودر انفجاری، فیتیله انفجاری و... را به همراه داشتند که همه را برای انجام عملیات انتحاری و انفجاری تهیه کرده بودند تا به زعم خود در ایام انتخابات که همزمان با ایام فاطمیه (س) بود امنیت مردم را سلب کنند.

وی با تأکید بر اینکه وزارت اطلاعات از هیچ کوششی برای برقراری امنیت کشور دریغ نکرده و نمی‌کند خطاب به جریان‌های تروریستی، گفت: وزارت اطلاعات اجازه نمی‌دهد که جریان‌های تروریستی از هیچ نقطه کوری استفاده کرده و امنیت و آرامش مردم را مخدوش کنند.

وزیر اطلاعات در بخش اول سخنانش با اشاره به حماسه پرافتخار حضور پرشور مردم پای صندوق‌های رأی آن را در مخابره پیام عزت و اقتدار ایران اسلامی به همه جهان موثر برشمرد و گفت: چشم جهانیان با حضور پرشور مردم در انتخابات خیره شد. مردم ایران در انتخابات 7 اسفند به پیام رهبر خویش لبیک گفته و در انتخابات حاضر شدند.

وی با بیان اینکه ما همت والای خود را برای خدمت به مردم به کار خواهیم بست، اظهار کرد: ما به عنوان خدمتگزاران ملت تلاش کردیم تا انتخابات 7 اسفند در فضایی توأم با امنیت و آرامش برگزار شود که با لطف الهی چنین شد و مردم با آرامش آرای خود را به صندوق‌ها ریختند.

وی با بیان اینکه روشن بود جریان‌های تروریستی و آنها که به آرامش ما رشک می‌برند تلاش می‌کنند تا آرامش و امنیت فضای انتخابات را مخدوش کنند،‌ گفت: سربازان گمنام امام زمان (عج) همگام با دستگاه‌های امنیتی، انتظامی، قضایی و دستگاه سیاسی در این ایام اشراف اطلاعات خود را مضاعف کردند و تمام صحنه‌ها را زیر نظر گرفته و اشراف اطلاعاتی خود را بالا بردیم.

وی با اشاره به شناسایی حرکات و تحرکات مشکوک و رصد اطلاعاتی وزارت اطلاعات در زمینه برقراری امنیت در ایام انتخابات، گفت: مواردی را که تصور می‌کردیم قصد انجام کاری را دارند زیر نظر گرفتیم و بدین وسیله از هرگونه اقدام آنها علیه امنیت کشور جلوگیری کردیم.

وزیر اطلاعات با یادآوری اینکه امنیت حاکم بر کشور نتیجه این نیست که دشمنان قصد توطئه علیه ما را نداشته باشند، گفت: دشمنان همواره درصدد توطئه‌آفرینی هستند اما تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج) و تمام نیروهای امنیتی، انتظامی و قضایی کشور این است که امکان توطئه را از جریان‌های تروریستی بگیریم که بحمدالله نیز اینگونه شد.


اخبار سیاسی  -  ایسنا  

 

 





      

افشاگری محافظ شخصی رهبر پیشین کره‌شمالی دربار? خاندان حاکم

تاریخ انتشار : یکشنبه, 09 اسفند 1394 12:04

 

 اخباربین الملل ,خبرهای  بین الملل ,محافظ شخصی رهبر پیشین کره‌شمالی

محافظ شخصی رهبر پیشین کره‌شمالی کیم‌ جونگ ایل را فردی وحشی و عاری از حس ترحم توصیف کرد.

به گزارش ایسنا ، لی یونگ‌ گوک، محافظ شخصی رهبر پیشین کره‌شمالی در گفت‌وگوی اختصاصی با دویچه‌وله از 11 سال خدمت به کیم‌ جونگ‌ ایل صحبت کرد. دویچه وله در گزارشی آورده است، لی یونگ‌ گوک این روزها فعال حقوق بشر است اما سال‌ها پیش او شغل دیگری داشت؛ شغلی امنیتی و مهم در دیکتاتوری حاکم بر کره‌شمالی. او یکی از نیروهای محافظ ویژه‌ رهبر پیشین کره‌شمالی بود.

لی یونگ می‌گوید که هنوز دانش‌آموز دبیرستانی بود که توانست یکی از نیروهای محافظ کیم‌ جونگ‌ ایل شود که در آن زمان هنوز رهبر نشده بود و پدرش او را برای جانشینی آماده می‌کرد.

به گفته، او گروهی از سوی رهبری کره‌شمالی به مدارس آمدند و از پسرهای نوجوان ورزیده‌ای که به‌نظر مناسب می‌آمدند، آزمون ورزشی و عقیدتی گرفتند. مهم‌ترین ویژگی اما پیشینه‌ی خانوادگی "پاک" بود. اگر حتی یکی از اقوام دور آن‌ها ساکن کره‌جنوبی بود یا سابقه‌ی مخالفت سیاسی با خانواده‌ی رهبر کره شمالی را داشت، بلافاصله کنار گذاشته می‌شد.

یک سال طول کشید تا لی‌ یونگ در همه‌ آزمون‌ها موفق شد و در تیم حفاظتی رهبر بعدی کره‌شمالی به‌ کار گرفته شد.

محافظ شخصی کیم جونگ ایل می‌گوید که رهبر پیشین کره‌شمالی بیش از هر چیز فحاش بود و در صحبت‌های روزمره از کلمات رکیک استفاده می‌کرد.

او با تاکید بر این‌ که کیم‌ جونگ‌ ایل "اصلا آن‌طوری نبود که من تصور می‌کردم"، می‌افزاید: او وحشی و خشن بود و هیچ ترحمی نداشت. اگر کسی جرأت می‌کرد پشت سر او کوچک‌ترین حرفی بزند یا به او بخندد، ناگهان ناپدید می‌شد و ما دیگر هرگز آن فرد را نمی‌دیدیم.

محافظ شخصی کیم‌ جونگ ایل می‌گوید حتی گاهی قرعه به نام نزدیک‌ترین افراد به رهبر پیشین کره‌شمالی می‌افتاد و دوستان صمیمی او هم ناپدید می‌شدند و دیگر از سرنوشت آن‌ها خبری نمی‌شد.

لی‌یونگ می‌گوید، رهبر پیشین کره‌شمالی دمدمی‌مزاج هم بود. با این‌ که رابطه‌ خوبی با محافظان شخصی خود داشت و بارها ناگهان با آن‌ها بگو‌ و بخند می‌کرد و گپ می‌زد، همه‌ی محافظان از او به شدت می‌ترسیدند چون می‌دانستند هر آن ممکن است او میان خنده و شوخی، جدی شود و با تندخویی به آن‌ها ناسزا بگوید.

با همه‌ی نگرانی‌ها و سختی‌های کار برای کیم‌ جونگ ایل، لی‌ یونگ کمی بیش از یک دهه محافظ شخصی رهبر پیشین کره‌شمالی باقی ماند اما در سال 1988 میلادی او ناچار شد شغل خود را ترک کند. دلیل این اجبار به ترک شغل این بود که یکی از پسرعموهایش به‌عنوان راننده‌ شخصی کیم‌ جونگ ایل استخدام شده بود. بنا بر قوانین کره‌ شمالی دو نفر از اعضای یک خانواده نمی‌توانند هم‌زمان در استخدام خانواده‌ی رهبری کره‌شمالی باشند.

لی‌یونگ می‌گوید برای اولین‌بار بعد از کمی بیش از 10 سال او توانست پیونگ‌یانگ و دنیای منزوی قصر رهبری را ترک کند و واقعیت کره‌شمالی را ببیند.

او می‌افزاید: ناگهان دیدم در این 10 سال هیچ‌چیز تغییر نکرده است. مردم همان‌اندازه با فقر درگیرند و گرسنه‌ و قحطی‌زده‌اند و رسانه‌ها درحال دروغ‌پردازی درباره‌ی خانواده‌ی کیم جونگ ایل هستند.

او گفت، شوکه شده است که رسانه‌های کشورش به‌دروغ می‌نویسند کیم‌ جونگ ایل در همراهی با مردم قحطی‌زده می‌گرید و چیزی نمی‌خورد.

لی‌یونگ کوک اما کماکان در یکی از ادارات دولتی شاغل بود و از اعضای طبقه‌ خاص نزدیک به حاکمیت با امکانات ویژه‌ محسوب می‌شد. وی در سال 1994 برای مأموریتی خارجی راهی چین شد و آن‌جا تصمیم گرفت که به کره‌جنوبی رود. با این‌حال فردی که قرار بود او را غیرقانونی به کره‌جنوبی ببرد، کلاه‌بردار از آب درآمد. لی‌ یونگ کوک به کره‌شمالی بازگردانده و مستقیم به اردوگاه کار اجباری فرستاده شد.

او به کمپ "یودوک" فرستاده شد که یکی از بدترین اردوگاه‌های کار اجباری در کره‌ شمالی است. او در این باره می‌گوید: با زندانیان درست مثل حیوان رفتار می‌شد... نه، بسیار بدتر از حیوان رفتار می‌شد.

او می‌گوید: هر دو هفته یک‌بار عده‌ای از زندانیان انتخاب و جلوی چشم بقیه‌ زندانیان اعدام می‌شدند. همه ما موظف بودیم از فاصله‌ی کمتر از 10 متری اعدام آن‌ها را تماشا کنیم.

اما لی‌ یونگ کوک موفق شد از این اردوگاه کار اجباری فرار کند. او حاضر نشد چگونگی فرار خود را بگوید و فقط به این بسنده کرد که با این‌ که دستبند به دست بود، موفق شد خود را به مرز چین و کره‌شمالی برساند و وارد خاک چین شود.

این محافظ شخصی رهبر پیشین کره‌شمالی از سال 2000 میلادی در سئول به‌سر می‌برد و درباره‌ی نقض حقوق بشر و جنایت‌های کره‌شمالی سخنرانی و مصاحبه می‌کند.

او می‌گوید که هنوز هر روز با هراس از تعقیب و بازداشت موقت از سوی نیروهای کره شمالی زندگی می‌کند اما حاضر نیست اجازه دهد این ترس‌ها بر او غلبه کنند. با این‌حال لی‌ یونگ کوک اصلا حاضر نیست کلمه‌ای درباره‌ی سرنوشت خانواده‌اش که در کره‌شمالی باقی ماندند، صحبت کند.


  اخبار بین الملل  -  ایسنا

 

 





      

اعتکاف لحظه های ناب با خدا بودن

 

اعتکاف در ادیان دیگر,ارکان اعتکاف,نیت اعتکاف

اعتکاف پرورش جسم و جان آدمی است

 
اعتکاف پرورش جسم و جان است، انسان آمیزه ای است از این دو و نیازمند پرورش در ابعاد وجودی خود؛ انسان به دنبال سعادت و کمال است، روح انسان نیازمند نیایش است، مناجاتی شیرین و زیبا، هم کلامی موجودی ضعیف با منشأ قدرتها. از آغاز خلقت تا صحنه رستاخیز، راز و نیاز زیباترین هنر آدمی است.                        

زمان اعتکاف است. خالق مهربان قرب خلایق می طلبد. در فکر پرورش روح و روان انسان است و مقررات دینی را تشریع می کند. تنوع عبادات به دلیل نیازهای گوناگون انسانی است، هر عبادتی جوابگوی نیازی از اوست. نماز، زنگار غفلت از روان می زداید و صیقل روح و روان است. در روزه، پالایشگاه خلوص و نردبان صعود است. روزه دار پرواز در آسمان عبادت و عبودیت را می آزماید و آیینه قلبش را نورستان خدایی می کند. حج، شرکت در آزمون الهی و قطع تعلقات و دلبستگی دنیوی است. عبادات مالی؛ چون خمس و زکات و صدقات، دمیدن روح ایثار و گذشت در وجود آدمی است. اما اعتکاف، آمیزه ای از چند عبادت با فضیلت است. روزه که خود عبادتی ارزشمند است شرط اعتکاف است. حضور در مسجد و خواندن نماز هم شرط آن است. عاکف سه روز در مسجد جامع مقیم می گردد و جز برای ضروریات، کوی دوست را ترک نمی گوید. خود را از حلال باز می دارد تا با تمرین بندگی، جهاد با نفس را بیازماید. اعتکاف عهد مودّت و میثاق مجدد با پروردگار است.

در فضیلت اعتکاف این بس که معادل طواف کعبه و همتای رکوع و سجود است. خدای منّان می فرماید: "... وَ عَهَدنا اِلی ابراهیمَ وَ اِسمعیلَ اَن طَهّرا بَیتی لِلطّائِفینَ وَ العاکِفینَ وَ الرُکّعِ السُجود؛( آیه 125، سوره بقره) و ما به ابراهیم و اسماعیل فرمان دادیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و معتکفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان از هرگونه آلودگی تطهیر کنند."

اساساً ارزش آدمی را عملش می رساند. معتکف انسانی بزرگ و شریف است به اندازه شرافت و فضل عملش، مقدس اردبیلی یگانه زمان در علم و عمل در شرافت و فضیلت اعتکاف گوید: مبادا کسی گمان کند که اعتکاف مقدمه عبادتی دیگر است. کسی که با طهارت و در حال روزه در مسجد مقیم می شود و تعهد قربت در اعتکاف می نماید، این عمل عبادت است. اعتکاف عبادتی مستقل است به مثابه حج و عمره و روزه و نماز و هر عبادت مستقل دیگر.

و ایام بیض در پیش است زمان عرشی شدن فرشیان؛ اعتکاف با همه فضیلتش، زن و مرد را به خود می خواند، انسان را می خواند تا در دنیای های و هوی و دود و دم، معراج انسانیت را به تماشا بنشینیم. فرصت طلایی عمر در پیش است و ایام در گذر؛ پس همتی باید تا با حضوری سبز از همسفران کوی دوست بگردیم. 

زمان اعتکاف,احکام اعتکاف,اعمال اعتکاف

 اعتکاف فرصتى براى بازگشت‏ به خویش و خداى خویش است

 

تعریف اعتکاف:
اعتکاف در لغت به معنای توقف در جایی است .اما تعریف اصطلاحی اعتکاف: امام خمینی (ره) در تعریف اعتکاف می فرمایند: "وَ هُوَ اللَّبَثُ فِی المَسجِدِ بِقَصدِ التَعّبُدِ بِهِ وَ لا یعتَبَرُ فِیه ضَمُّ قَصدِ عِبادَةٍ اُخری خارِجَةً عَنهُ وَ اِن کانَ هُو الاَحوِط؛ اعتکاف، ماندن در مسجد به نیت عبادت است و قصد عبادت دیگر، در آن معتبر نیست. اگر چه احتیاط مستحب نیت عبادتی دیگر، در کنار اصل ماندن می باشد. 


اهمیت اعتکاف:
اعتکاف، محو خود خواهى در امواج بلند خداگرایى و خدمت‏ به امت اسلامى است.  اعتکاف، بیرون رفتن از خانه خویش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است. عبادتى مستحبى و تقرب جویانه و داوطلبانه است که روزه روز سوم آن رنگ وجوب مى ‏گیرد. اعتکاف، گریز از لذت گرایى و مهار حس خود محورى و برترى جوئى و بازگشت از قبله دنیاگرایان به سمت و سوى قلب و قبله هستى است. خود سازى، محاسبه نفس، توبه و نیایش، نماز و تلاوت قرآن و استمداد از آستان قدس ربوبى از دیگر برکات‏ اعتکاف است. 

 

اسلام، فکر جدایى از زندگى دنیا و گوشه نشینى و کناره گیرى از مردم و به تعبیر دیگر رهبانیت را باطل و ناپسند اعلام کرد، اما اعتکاف را بعنوان فرصتى براى بازگشت‏ به خویش و خداى خویش قرار داد، تا کسانى که از هیاهو و جنجال هاى زندگى مادى خسته مى ‏شوند، بتوانند چند صباحى با خداى خود خلوت کنند و جان و روح خود را با خالق هستى ارتباط دهند .اعتکاف شرایطی را فراهم می کند تا انسانها با توشه معنوى و اعتقادى راسخ و ایمان و امیدى بیشتر، به زندگى خود ادامه داده ، خود را براى صحنه‏ هاى خطر و جهاد در راه خدا آماده سازند ، همیشه با یاد خدا تلاش کنند ، خود را در محضر پروردگار ببینند ، از نافرمانى او بپرهیزند و به سوى سعادت دنیا و آخرت گام بردارند.  

 

ارکان اعتکاف:
ارکان عبادت یعنی اجزایی که اگر عمداً یا سهوا ترک شوند، آن عبادت باطل می شود. اعتکاف نیز ارکانی دارد که عبارت اند از 1) نیت؛ 2) توقف در مسجد جامع شهر یا مساجد چهار گانه معروف؛ 3 کمتر از سه روز نبودن اعتکاف؛ 4) روزه دار بودن معتکف در ایام اعتکاف


زمان اعتکاف:
اعتکاف در هر زمانی که انسان بتواند حداقل سه روز در مسجد بماند صحیح است، و بهترین زمان برای آن، ماه مبارک رمضان و مخصوصا در دهه آخر آن ماه می باشد.


نیت اعتکاف:
اعتکاف،همانند سایر عبادات،باید با نیت و قصد قربت ‏باشد و هر گونه ریا و خود نمایی و قصد غیر الهی آن را باطل می‏کند.  در نیت اعتکاف،قصد وجه شرط نیست،یعنی لازم نیست قصد کند که اعتکاف واجب است‏ یا مستحب. زمان نیت اعتکاف، وقت شروع اعتکاف است که شروع طلوع فجر می باشد و با استمرار نیت اول شب هم مانعی ندارد.اعتکاف را می توان به سه صورت به جای آورد. 1) برای خود ؛ 2) به نیابت از مردگان 3) به نیابت از زندگان

اگر اعتکاف را به نیابت از کسی که، از دنیا رفته به جای آورد، در این صورت اعتکاف را تنها به نیابت از یک نفر می توان انجام داد ولی اگر مقصود اهدای ثواب باشد می توان ثواب اعتکاف را به چند نفر، زنده یا مرده، هدیه کرد.

در مورد نیابت از شخص زنده، در میان فقها اختلاف نظر وجود دارد. بسیاری از فقها در درستی چنین اعتکافی، تردید کرده اند. در این صورت، هرگاه نایب، اعتکاف را به قصد رجا، یعنی امید به مطلوب بودن عمل نزد خدا، نه به عنوان عبادتی حتمی انجام دهد، مانعی ندارد.  


شرایط اعتکاف:
در صحت اعتکاف علاوه بر شرایط عامه تکلیف( ایمان، عقل و قدرت)، اموری شرط است:الف) قصد قربت ب) روزه: ج) سه روز روزه دار بودند. د) وقوف در  چهار مسجد: مسجد الحرام، مسجد النبی«ص»، مسجد جامع کوفه و مسجد بصره. ولی به قصد رجاء ( به امید پاداش) می توان در مسجد جامع هر شهر معتکف شد. ه)اجازه شوهر و اجازه پدر و مادر و) پیوستگی اعتکاف 


محرمات اعتکاف:
1- پرداختن به امور جنسی به معنای وسیع آن: که شامل هر نوع بهره برداری شهوانی می باشد .

2- بوییدن عطر و هر نوع بوی خوش و گیاهان معطر به قصد لذت بردن

3- مجادله و مناقشه: حرمت جدال مربوط به اموری است که معتکف بخواهد فضل و برتری خود را به دیگران نشان دهد.

4- محرمات روزه: در حال روزه یعنی از طلوع تا غروب خورشید، که معتکف روزه می گیرد، باید از محرمات روزه نیز اجتناب نماید. بعضی از فقها محرمات احرام را بر معتکف مستحب دانسته اند.

 5- خرید و فروش

ارکان اعتکاف,نیت اعتکاف,شرایط اعتکاف

اعتکاف،همانند سایر عبادات،باید با نیت و قصد قربت ‏باشد


اعمال اعتکاف:
اعمال شب سیزدهم: اعمالی را باید در این شب انجام داد؛ از جمله آن ده رکعت نماز است که اگر به درستی به جا آورده شود، دارای ثواب و پاداش بزرگی است. در روایتی از پیامبر (ص) می خوانیم: « کسی که در شب سیزدهم ماه رجب ده رکعت نماز بخواند؛ بدین گونه که در رکعت اول حمد یک مرتبه و سوره عادیات هم یک مرتبه و در رکعت دوم حمد یک مرتبه سوره تکاثر نیز یک مرتبه بخواند و بقیه رکعت ها را هم به همین نحو تمام کند، خداوند متعال گناهان او را می آمرزد و اگر عاق والدین هم باشد خداوند سبحان از او راضی می شود، و همچنین در قبر نکیر و منکر به او نزدیک نمی شوند و او را نمی ترسانند و بر پل صراط هم چون برق خاطف (سریع) عبور می کند و نامه اعمالش را به دست راستش می دهند و میزان اعمالش سنگینی می کند و در بهشت فردوس هزار شهر به او اعطا می شود.»روز سیزدهم هم روزه اش ثواب فراوان دارد و برای کسی که بخواهد عمل ام داود را به جای آورد، باید این روز و دو روز بعدش را روزه بگیرد.

 

اعتکاف در ادیان دیگر:
کسی به درستی نمی داند که این عبادت، از چه زمانی آغاز و کیفیت اجزا و شرایط آن در بدو شکل گیری چه چیزهایی بوده است.

با توجه به آیه 125 سوره بقره، می توان نتیجه گرفت که اعتکاف عملی بوده که در شریعت ابراهیم از مناسک و عبادات الهی محسوب می شده. و پیروان ایشان به این عمل مبادرت می ورزیدند و لذا ابراهیم و اسماعیل (ع) از طرف خداوند موظف شده بودند تا محیط لازم را برای برپایی این مراسم مهیا سازند. واگذاری این مسؤولیت خطیر به آنها، گواه بزرگی بر اهمیت عباداتی چون حج، اعتکاف و نماز در پیشگاه خداوند است.

حضرت موسی (ع) با آن که مسؤولیت سنگین رهبری و هدایت امت را به دوش داشت، برای مدت زمانی آنان را ترک و برای خلوت با محبوب خویش به خلوتگاه کوه طور شتافت. او در پاسخ به پرسش خداوند که فرمود: چرا قوم خود را رها کردی و با عجله به سوی ما شتافتی؟ عرض کرد: پروردگارا! به سوی تو آمدم تا از من راضی شوی (طه :83و84).

بیت المقدس از مکانهایی بود که همواره عده زیادی از انسانها، برای اعتکاف در آن گرد می آمدند و به راز و نیاز با پروردگار خویش مشغول می شدند. بزرگ این گروه، حضرت زکریا (ع) بود و از جمله کسانی که در امر اعتکاف سرپرستی می نمود حضرت مریم (ع) است. قرآن در این باره می فرماید: "وَ کَفّلَها زَکَریا کُلَّما دَخَلَ عَلَیها زَکَریا المِحرابَ وَجَدَ عِندَها رِزقاً؛ کفالت او (مریم) را زکریا بر عهده گرفت و هر زمان که به محل عبادت او می رفت برای او غذایی مهیا می دید (عمران:37)."

از قرآن مجید (مریم:16و 17) استفاده می شود که حضرت مریم (ع) آنگاه که به افتخار ملاقات با فرشته الهی نایل آمد از مردم بریده بود و در خلوت به سر می برد.

علامه طباطبائی می فرماید: گویا مقصود از دوری مریم از مردم، بریدن از آنان و روی آوردن به اعتکاف برای عبادت بوده است.

طبق روایات اهل سنت، در دوران جاهلیت هم عملی به عنوان اعتکاف در میان مردم رایج بوده است و مردم توسط این عمل به خدای خود تقرب می جسته اند.

اجداد پیامبر اسلام (ص) از پیروان دین حنیف به شمار می روند. اعتکاف در غارها و بیابانها و کوهها، به عده ای از این حنفاء نسبت داده شده است. آنان در جاهای خلوتی که از مردم دور بود به اعتکاف پرداخته و خود را در آن محبوس می کردند و جز برای نیازهای شدید و ضروری، از آن خارج نمی شدند و در آن اماکن به عبادت و تأمل و تفکر در هستی پرداخته و در جستجوی راستی و حقیقت بودند. آنها در آن اماکن خاموش و آرام مثل غار حراء، به عبادت مشغول می شدند.

پیامبر (ص) نیز مانند خود بر دین حنیف یعنی دین حضرت ابراهیم (ع) بود و عبادات متداول آن دین و از جمله اعتکاف را برپا می داشت.

قبل از بعثت حضرت محمد (ص) نیز غار حراء محل عبادت و راز و نیاز بود، حضرت رسول اکرم (ص) نیز به اعتکاف در آن مکان مشغول می شدند و در اندیشه سرنوشت بشریت فرو می رفتند.  
 
منبع:تبیان خراسان جنوبی

 

 





      

اعمال اعتکاف

 

دعای اعتکاف,ایام اعتکاف

توقف در مسجد به قصد عبادت را اعتکاف گویند

 

اعمال  روز سیزدهم رجب
روز سیزدهم ماه رجب مصادف با ولادت امیرالمؤمنین حضرت على(ع) است؛ و اوّلین روز از ایّام البیض است. روزه گرفتن در روز سیزده رجب، و دو روز بعد، ثواب فراوانى دارد. و هر کس که بخواهد عمل "امّ داوود" را به جای آورد، باید این روز را روزه بگیرد.

اعمال روز چهاردهم رجب:
روزه گرفتن در روز چهاردهم رجب روز پاداش فراوانى دارد. در روایتى از رسول خدا (ص) مى خوانیم: "هرکس که روز چهاردهم ماه رجب را روزه بگیرد، خداوند پاداشى به وى عنایت کند که نه چشمى دیده و نه گوشى شنیده و نه بر قلبى خطور کرده باشد!...".


این شب، شب ارزشمندى است که چند عمل در آن وارد شده است:


اوّل: غسل.


دوم: احیاى آن شب به عبادت که فضیلت بسیار دارد.


سوم: زیارت امام حسین (ع) که زیارت آن حضرت در شب و روز نیمه رجب مورد تأکید قرار گرفته است.


چهارم: شش رکعت نماز بگذارد (هر دو رکعت با یک سلام) و در هر رکعتى "حمد" و "یس" و "ملک" و "توحید" را بخواند .


پنجم: بجا آوردن سى رکعت نماز، که در هر رکعت یک مرتبه "حمد" و ده مرتبه سوره "توحید" را بخواند، در روایتى از رسول خدا (ص) پاداش فراوانى براى این نماز ذکر شده است.


ششم: دوازده رکعت نماز (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت یک بار "حمد" و یک بار "سوره" را مى خوانى و پس از پایان نمازها هر یک از سوره هاى "حمد"، "فلق"، "ناس"، "توحید" و "آیة الکرسى" و همچنین سوره "قدر" را چهار مرتبه مى خوانى و پس از آن، چهار مرتبه مى گویى:سُبْحانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ وَ لاَ اِلهَ إِلاَّ اللهُ وَاللهُ اَکْبَر. سپس مى گویى: أللّهُ أللّهُ رَبِّی، لا أُشْرِکُ بِهِ شَیْئاً، ما شاءَ اللهُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظیمِ.
این نماز را "سیّد" در "اقبال" از امام صادق(ع) روایت کرده است.

 دعای اعتکاف,ایام اعتکاف

اعمال مستحبی اعتکاف

 

 اعمال روز پانزدهم رجب:
روز مبارکى که در آن چند عمل وارد شده است:
اول. غسل کردن.


دوم. زیارت امام حسین (ع). در روایتى از محمّد بن ابى نصر نقل شده است که از امام رضا (ع) سؤال کردم: "در چه ماهى زیارت امام حسین (ع) بهتر است؟" فرمود: "در نیمه رجب و نیمه شعبان"


سوم. بجا آوردن نماز جناب سلمان (همان گونه که در اعمال روز اوّل ماه رجب)


چهارم. چهار رکعت نماز بگزارد (هر دو رکعت به یک سلام) و پس از سلام دستهاى خود را بگشاید و بگوید:


اَللّهُمَّ یا مُذِلَّ کُلِّ جَبّار، وَ یا مُعِزَّ الْمُؤْمِنینَ، اَنْتَ کَهْفى حینَ تُعْیینِى
خدایا اى خوارکننده هر ستمکار سرکش و اى عزت بخش مؤمنان تویى پناهگاه من در آن هنگام که از


الْمَذاهِبُ، وَاَنْتَ بارِئُ خَلْقى رَحْمَةً بى، وَ قَدْ کُنْتَ عَنْ خَلْقى غَنِیّاً،
راهها وامانده شوم و تویى که از روى مهرى که به من داشتى به خلقت من دست زدى در صورتى که از خلقتم بى نیاز بودى


وَلَوْلا رَحْمَتُکَ لَکُنْتُ مِنَ الْهالِکینَ، وَ اَنْتَ مُؤَیِّدى بِالنَّصْرِ عَلى اَعْدآئى،
و اگر مهر تو نبود بطور مسلم من در زمره نابودان بودم و تویى که مرا بوسیله یارى دادن بر دشمنانم کمک دهى


وَ لَوْ لا نَصْرُکَ اِیّاىَ لَکُنْتُ مِنَ الْمَفْضُوحینَ، یا مُرْسِلَ الرَّحْمَةِ مِنْ
و اگر یارى تو نبود بطور حتم من از رسوایان بودم اى فرستنده رحمت از


مَعادِنِها، وَ مُنْشِئَ الْبَرَکَةِ مِنْ مَواضِعِها، یا مَنْ خَصَّ نَفْسَهُ بِالشُّمُوخِ
معدنهاى آن و اى پدید آرنده برکت از جاهاى آن اى که مخصوص داشت خود را


وَالرَّفْعَةِ، فَاَوْلِیآؤُهُ بِعِزِّهِ یَتَعَزَّزُونَ، وَ یا مَنْ وَضَعَتْ لَهُ الْمُلُوکُ نیرَ الْمَذَلَّةِ
به بلندى مقام و رفعت و از این رو دوستانش به عزت او عزیز گردند و اى که پادشاهان طوق مذلت


عَلى اَعْناقِهِمْ، فَهُمْ مِنْ سَطَواتِهِ خآئِفُونَ، اَسئَلُکَ بِکَیْنُونِیَّتِکَ الَّتِى
را براى او بر گردن نهاده اند و از سطوتهاى او ترسانند از تو خواهم به حق بود کردنت که آن را


اشْتَقَقْتَها مِنْ کِبْرِیآئِکَ، وَ اَسئَلُکَ بِکِبْرِیآئِکَ الَّتِى اشْتَقَقْتَها مِنْ عِزَّتِکَ،
از کبریاى خود جدایش کردى و از تو خواهم به حق کبریایت که آن را از عزتت برگرفتى و


وَاَسئَلُکَ بِعِزَّتِکَ الَّتِى اسْتَوَیْتَ بِها عَلى عَرْشِکَ،فَخَلَقْتَ بِها جَمیعَ خَلْقِکَ
از تو خواهم به حق عزتت که بوسیله آن بر عرش مستولى گشتى و بدان سبب همه خلق خود را آفریدى


فَهُمْ لَکَ مُذْعِنُونَ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّد وَ اَهْلِ بَیْتِهِ.
و همه به خداییت اعتراف دارند که درود فرستى بر محمّد و خاندانش.


امام صادق(ع) از امیر مؤمنان حضرت على (ع) نقل کرده است که: هر غمزده و اندوهگینى این دعا را بخواند، خداوند متعال اندوه و غم او را برطرف مى سازد.


پنجم. عمل امّ داوود. از مهمترین اعمال روز نیمه ی رجب، عمل "امّ داوود" است که به گفته ی علاّمه مجلسى: "شیخ صدوق"، "شیخ طوسى" و "سیّد بن طاووس"(ره) به سندهاى معتبر آن را نقل کرده اند. این عمل براى برآمدن حاجات و رفع اندوه و غم، حلّ مشکلات و دفع ظلم ستمگران بسیار مؤثّر است.

 

منبع: shefanews.com

 

 





      

دعا بعد از نمازهای واجب

 

دعای بعد از هر نماز واجب,دعا بعد از نماز ظهر

دعا بعد از نمازهای واجب

 

کلینى و دیگران به سند معتبر از اهلبیت علیهم السلام روایت کرده اند که هر که بعد از هر نماز ریش خود را بدست راست خود بگیرد و دست چپ را بسوى آسمان بگشاید و سه مرتبه بگوید:

یَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِکْرَامِ ارْحَمْنِی مِنَ النَّارِ
اى صاحب جلال و بزرگوارى رحم کن بر من از آتش دوزخ

پس سه مرتبه بگوید:

أَجِرْنِی مِنَ الْعَذَابِ الْأَلِیمِ
نگاهم دار از عذاب دردناک

پس دست راست را از ریش بردارد و هر دو دست را بسوى آسمان بگشاید و سه مرتبه بگوید:

یا عَزیزُ یا کَریمُ یا رَحْمنُ یا غَفُورُ یا رَحیمُ
پس دستها رابگرداند وپشت دستها را به جانب آسمان کند و سه مرتبه بگوید:

أَجِرْنِی مِنَ الْعَذَابِ الْأَلِیم
نگاهم دار از عذاب دردناک

پس بگوید:

‏وَصَلَّى اللَّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَالْمَلاَّئِکَةُ وَالرُّوحُ
و درود فرستد خدابر محمد و آلش و نیز فرشتگان و روح

پس حضرت فرمود که هر که این دعا را بخواند خدا جمیع گناهان او را بیامرزد و از او راضى شود و استغفار کند براى او جمیع خلایق بغیر از جنّ و انس تا هنگام مردن او
 
منبع : اصول کافی ج 4 ص 474

 

 





      

برخی از اعمال نوروز

 

دعای تحویل سال,تفسیر دعای تحویل سال,نوروز از دیدگاه اسلام

آداب عید نوروز

 

مفاتیح‌ الجنان شیخ قمی ، روایتی از معلی بن خنیس را درباره نوروز ذکر کرده است که اعمال این روز و دعای مربوط به آن را همراه دارد . در بحار الانوار مجلسی روایات معلی بن خنیس را به تفصیل آورده است . در آن روایات به فضیلت و برتری این روز نسبت به سایر ایام بسیار پرداخته است و یکی از روایات مفصل معلی بن خنیس ، نوروز را این گونه تجلیل کرده است :

نوروز روزی است که کشتی نوح بر کوه جودی قرار گرفت ، روزی است که جبرئیل بر نبی (ع) نازل شد ، روزی است که رسول اکرم (ص) علی (ع) را بر دوش کشید تا بت‌ های قریش را از بالای کعبه رمی کند، نوروز روزی است که نبی (ع) به وادی جن رفت و از ایشان بیعت گرفت، روزی است که برای علی (ع) از مردم بیعت گرفت ( غدیر خم )، نوروز روزی است که قائم آل محمد (عج) ظهور خواهد کرد و روزی است که امام عصر (عج) بر دجال پیروز خواهد شد . ‏

 

آداب عید نوروز ‏
و اما روایت خنیس به نقل از امام صادق (ع) در مفاتیح الجنان اینچنین است : فرمود : " چون نوروز شود ، غسل کن و پاکیزه ‌ترین جامه ‌های خود را بپوش و به بهترین بوی ‌های خوش خود را معطر گردان . پس چون از نماز های پیشین و پسین و نافله ‌های آن فارغ شدی ، چهار رکعت نماز بگذار یعنی هر دو رکعت به یک سلام و در رکعت اول بعد از حمد ده مرتبه سوره قدر ( انا انزلناه ) و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره قل یا ایها الکافرون و در رکعت سوم بعد از حمد ، ده مرتبه قل اعوذ برب الناس و قل اعوذ برب الفلق را بخوان و بعد از نماز به سجده شکر برو و این دعا را بخوان :

 

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الْأَوْصِیَاءِ الْمَرْضِیِّینَ وَ عَلَى جَمِیعِ أَنْبِیَائِکَ وَ رُسُلِکَ بِأَفْضَلِ صَلَوَاتِکَ وَ بَارِکْ عَلَیْهِمْ بِأَفْضَلِ بَرَکَاتِکَ وَ صَلِّ عَلَى أَرْوَاحِهِمْ وَ أَجْسَادِهِمْ اللَّهُمَّ بَارِکْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ بَارِکْ لَنَا فِی یَوْمِنَا هَذَا الَّذِی فَضَّلْتَهُ وَ کَرَّمْتَهُ وَ شَرَّفْتَهُ وَ عَظَّمْتَ خَطَرَهُ اللَّهُمَّ بَارِکْ لِی فِیمَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَیَّ حَتَّى لا أَشْکُرَ أَحَدا غَیْرَکَ وَ وَسِّعْ عَلَیَّ فِی رِزْقِی یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ اللَّهُمَّ مَا غَابَ عَنِّی فَلا یَغِیبَنَّ عَنِّی عَوْنُکَ وَ حِفْظُکَ وَ مَا فَقَدْتُ مِنْ شَیْ‏ءٍ فَلا تُفْقِدْنِی عَوْنَکَ عَلَیْهِ حَتَّى لا أَتَکَلَّفَ مَا لا أَحْتَاجُ إِلَیْهِ یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ.

 

خدایا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست آن‏جانشینان پسندیده، و بر تمام پیامبران و رسولانت، با برترین درودهایت، و ایشان را برکت ده به برترین برکتهایت، و درود فرست بر جانها و تنهایشان‏ خدایا بر محمّد و خاندان محمّد برکت ده، و به ما در این روز برکت ده که آن را برترى و کرامت و شرافت دادى، و مرتبه‏اش را بزرگ نمودى.


خدایا به من برکت ده، در آنچه به من نعمت دادى، تا احدى را جز تو سپاس نگویم، و در روزیام بر من وسعت ده، اى صاحب بزرگى و بزرگوارى.


خدایا هر آنچه از من غایب شده باک نیست مبادا کمک و نگهداریات‏ از من غایب گردد، و هرچه را گم کرده‏ام، یاریات را بر آن از من گم مساز تا در آنچه به آن نیازمند نیستم، خود را بر زحمت‏ نیفکنم، اى صاحب بزرگى و بزرگوارى.

 

و در غیر کتب مشهوره روایت کرده ‏اند که در وقت تحویل سال نو، این دعا را بسیار بخوانند و بعضى سیصد و شصت و شش مرتبه گفته ‏اند:

 

یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الْحَالِ‏


و به روایت دیگر: یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الْحَالِ‏؛

چون چنین کنى گناهان پنجاه ساله تو آمرزیده شود و بسیار بگو: یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرامِ.

 

نماز عید نوروز ‏
نماز عید نوروز مشتمل است بر قرائت سوره حمد و سوره ‌های قدر، کافرون، توحید، فلق و ناس و بسیار شبیه به نمازی است که ضمن آداب و اعمال روز جمعه و همین طور اعمال روز عید غدیر خم وارد شده است. ‏از آنجا که قرائت سوره قدر در نماز عید نوروز توصیه شده است می توان دریافت که عید نوروز نیز چون دیگر اعیاد اسلامی با نزول برکات و آیات الهی همراه بوده است. تأکید بر قرائت سوره‌ های کافرون، توحید، معوذتین نیز می‌ تواند اشاره به درخواست دفع انواع شرور و بدی ‌ها داشته باشد . ‏

 دعای تحویل سال,تفسیر دعای تحویل سال,نوروز از دیدگاه اسلام

دعای مخصوص عید نوروز

 

دعای عید نوروز ‏
دعای مخصوص عید نوروز با درود و صلوات بر رسول اکرم ( ص) و آل او و اوصیا و همه انبیا و رسولان آغاز می‌ شود . آن‌ گاه با فرستادن درود بر ارواح و اجساد ایشان ادامه می یابد . ‏
در این دعا آمده است :

" هذا الذی فضله و کرمته و شرفته و عظمته خطره "


این فراز با اندکی جابجایی در کلمات در دعای مخصوص ماه مبارک رمضان ، ماه نزول قرآن نیز آمده است . ‏

فراز پایانی دعای مخصوص عید نوروز :
" اللهم ... ما فقدت من شی فلا تفقدنی عونک علیه حتی لا اتکلف مالا احتاج الیه یا ذالجلال و الاکرام "


از آن جهت که در آن سخن از گم شدن و گمشده ها به میان می آید بیش از اندازه قابل توجه است زیرا ؛ عید نوروز همان روزی است که حضرت سلیمان (ع) انگشتری خویش را پس از مدتی پیدا کرده است.


‏همان‌ طور که مشاهده می‌ شود، روز عید نوروز، نیز چون اعیاد اسلامی با غسل کردن ، پوشیدن جامه نو و معطر گردیدن به بوی‌ های خوش و روزه داشتن آغاز می شود ، ضمن آنکه نمازی مشابه نماز های سایر اعیاد اسلامی دارد . ‏

 

منبع:

erfan.ir

radioquran.ir

 

 





      
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >