سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

مصاحبه شغلی یک مهندس

در پایان مصاحبه شغلی برای استخدام در شرکتی، مدیر منابع انسانی شرکت از مهندس جوان صفر کیلومتر پرسید:

« برای شروع کار، حقوق مورد انتظار شما چیست؟»

مهندس گفت: «حدود 75000 دلار در سال، بسته به اینکه چه مزایایی داده شود.»

مدیر منابع انسانی گفت: «خب، نظر شما درباره 5 هفته تعطیلی، 14 روز

تعطیلی با حقوق، بیمه کامل درمانی و حقوق بازنشستگی ویژه و خودروی شیک و مدل بالا چیست؟»

مهندس جوان از جا پرید و با تعجب پرسید: «شوخی می‌کنید؟ »

مدیر منابع انسانی گفت: «بله، اما یادت باشه اول تو شروع کردی ! »

 

 





      

فرشته بزرگ روح القدس چگونه فرشته‌ای است؟

 

روح القدس کیست,روح القدس چیست

در ادیان یهود، مسیحیت و اسلام از روح القُدُس یاد شده‌است.

 

فرشته بزرگ روح القدس چگونه فرشته‌ای است و فرق آن با فرشتگان چیست؟
ابتدا کلام محققین را درباره روح‌القدس می‌آوریم و سپس نظر صحیح و نهایی را بیان می‌کنیم.


مرحوم طبرسی در تفسیر مجمع البیان ذیل آیه 87 سوره بقره «وایدناه بروح القدس» می‌نویسد: مراد از روح القدس جبرئیل ـ علیه‌السّلام ـ است (که نظر قتاده و سدی و ضحاک و ربیع نیز همین است) و ابن زید می‌گوید مراد از روح القدس، انجیل است، همان طور که قرآن را روح نامیده‌اند،«کذلک اوحینا الیک روحاً من امرنا» و ضحاک از ابن‌عباس نقل می‌کند که «روح» اسمی است که عیسی ـ علیه‌السّلام ـ بوسیله آن مرده‌ها را زنده می‌کرد.

 

در ادامه مرحوم طبرسی می‌گوید، قوی‌ترین نظرها، گفته کسی است که گوید: مراد جبرئیل ـ علیه‌السّلام ـ است. می گوید: اگر سؤال شود چرا از بین انبیاء فقط عیسی ـ علیه‌السّلام ـ را از بین انبیاء ذکر نمود، در حالیکه همه انبیاء مورد تائید جبرائیل ـ علیه‌السّلام ـ بوده‌اند؟ در جواب باید گفت: چون حضرت عیسی ـ علیه‌السّلام ـ از ابتدای زندگی تا آخر، جبرائیل او را همراهی می‌کرد و هنگامی که یهود می‌خواست او را به شهادت برسانند، عیسی ـ علیه‌السّلام ـ را به آسمان، بالا برد.[1]


فخر رازی در تفسیر‌کبیر چنین می‌گوید:

اختلفوا فی‌الروح علی وجوه، احدها: انه جبرئیل ـ علیه‌السّلام ـ( در این که مراد از روح چیست؟ نظرات مختلف است. نظر اول این است که: مراد جبرائیل است» و علت اینکه جبرائیل را روح نامیده‌اند چند وجه دارد؛

 

1. مراد از روح القدس یعنی روحی که مقدس است... و بخاطر بلند مرتبه‌ای آن در نزد خدا؛

 

2. چون بوسیلة جبرائیل دین زنده می‌شود، همان طور که بدن بوسیله روح زنده می‌شود؛ زیرا جبرائیل مأمور آوردن وحی به سوی انبیاء است و پیامبران بوسیله آن دین را زنده می‌کنند؛

 

3. چون روحانیت در این فرشته غلبه دارد... نظر دوم: مراد انجیل است همان‌گونه که درباره قرآن آمده: روحاً من امرنا (شوری:52) و وجه نامگذاری به این نام به خاطر این است که چون دین بوسیله آن زنده می‌شود و مصالح دنیا بخاطر انجیل منظم و ردیف می‌شود. نظر سوّم: اسمی که عیسی ـ علیه‌السّلام ـ بوسیله آن مرده‌ها را زنده می‌کرد... چون جبرائیل از هوای نورانی، لطیف خلق شده، بیشتر به روح شباهت دارد، از این رو اطلاق اسم روح بر جبرائیل او‌لویت دارد...[2]


نظر علامه مجلسی رحمه الله از بحار الانوار:
روح القدس، اسم دیگر جبرائیل ـ علیه‌السّلام ـ است و با اذن خدای تبارک و تعالی انبیاء و ائمه ـ علیهم السّلام ـ را به وسیله ی علم تربیت و تائید می‌کرد و الروح، اسم ملکی دیگر است که روز قیامت خدا می‌فرماید: یوم یقوم الروح...[3] آیت الله مصباح در معارف قرآن چنین گوید:


نحل 102 «قل نزله روح القدس». ظاهراً روح القدس در تطبیق با آیه‌ای دیگر، حضرت جبرائیل ـ علیه‌السّلام ـ است (بقره97): «من کان عدوا الجبرئیل فانه نزله علی قلبک»[4].

,روح القدس کیست,روح القدس چیست

روح القدس یعنی روحی که مقدس است و بخاطر بلند مرتبه‌ای آن در نزد خدا

  
آیت الله مکارم، در تفسیر نمونه ذیل آیه، 87 بقره چنین گوید:

مفسران بزرگ دربارة روح القدس تفسیرهای گوناگونی دارند.


1. برخی گفته‌اند منظور جبرئیل است، شاهد این سخن آیه 102، نحل است: «قل نزّله روح القدس من ربک بالحق...» اما چرا جبرئیل را روح القدس می‌گویند؟ به خاطر این است که از طرفی جنبه روحانیت در فرشتگان مسأله روشنی است و اطلاق «روح» بر آن ها کاملاً صحیح است، و اضافه کردن آن به «القدس» اشاره به پاکی و قداست فوق العاده این فرشته است.


2. بعضی دیگر معتقدند «روح القدس» همان نیروی غیبی است که عیسی ـ علیه‌السّلام ـ را تائید می‌کرد...


3. بعضی از مفسران نیز روح القدس را به معنی«انجیل» تفسیر کرده‌اند. ولی دو تفسیر اول نزدیکتر به نظر می‌رسد.[5]

جمع بندی و نتیجه گیری:
بر اساس سخنان دانشمندان و استدلال های آنها به قرآن و روایات روح القدس، فرشته بزرگ خدا همان جبرئیل ـ علیه‌السّلام ـ است و کار تائید و کمک کردن به انبیاء و ائمه ـ علیهم السّلام ـ و نازل کردن وحی الهی بر پیامبران را انجام می‌دهد، البته چون خودش فرشته بزرگ الهی است، ممکن است، در برخی از کارها از فرشته‌های تحت فرمان خود هم استفاده کند و باز صحیح است که گفته شود روح القدس (جبرئیل) آن کار را انجام داده است.


========================
پی نوشت ها:
[1] . طبرسی، مجمع البیان، بیروت، دارالمعرفة، چاپ دوم، ج1، ص 199، ذیل آیه 78 بقره.
[2] . کلام فخررازی، تفسیر کبیر، بیروت، داراحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1417ه‍ ، ج 1، ص 596، چاپ رحلی.
[3] . مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج 17، ص 106 ، ذیل ح 16 باب 16 و ج 25، ص 40، باب 2، ذیل ح 11، و ج 61، ص 63، باب 42، ذیل حدیث 50.
[4] . مصباح، محمد تقی، معارف قرآن، قم، انتشارات مدرسه امام خمینی، ج3، ص285.
[5] . مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، تهران، دارالکتب الاسلامیه، 1371، ج 11، ص 329.

 

منبع:andisheqom.com

 

 





      

قله قرآن کدام سوره است؟

 

محتویات سوره بقره,آیة الکرسی

سوره بقره در مدینه نازل شده و «286» آیه دارد.

 

سوره بقره در مدینه نازل شده و «286» آیه دارد. علت نامگذارى این سوره به «بقره» داستانى است در مورد گاو بنى اسرائیل که در آیات 67 تا 73 آمده است. این سوره که طولانى ترین سوره هاى قرآن مجید است، مسلماً یک جا نازل نشده، بلکه در فواصل مختلف، و به مناسبت ها و نیازهاى گوناگون جامعه اسلامى، در مدینه نازل گردیده است. ولى با این حال جامعیت آن از نظر اصول اعتقادى اسلام و بسیارى از مسائل عملى (عبادى، اجتماعى، سیاسى و اقتصادى) قابل انکار نیست.

فضیلت سوره بقره
به نظر می رسد فضیلت و برتری این سوره به خاطر جامعیت آن و افضل بودن آیة الکرسى به جهت محتواى توحیدى خاص آن باشد. و این منافات ندارد که بعضى از سوره هاى دیگر قرآن از جهات دیگرى برترى داشته باشند؛ چرا که از دیدگاه هاى مختلف به آنها نظر شده است.

برترى سوره بقره از نظر جامعیت و طولانى بودن آن است. (تفسیر کوثر، ج 1، ص 34) این سوره گسترده؛ اصول معارف، اخلاق، حقوق و احکام فقهى فراوانى را در خود دارد و از این جهت در میان سوره ها بی همتا است و فراز «آیة الکرسی» از این سوره نیز برجستگی بیشتری داشته و مشتمل بر مضامین بلند توحید و خداشناسی است که از این جهت نسبت به آیات دیگر این سوره دارای اوج و عظمت می باشد.
 
همچنین از امام سجاد (علیه السلام) از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله) چنین نقل شده است: کسى که چهار آیه از آغاز سوره بقره و آیة الکرسى و دو آیه بعد از آن و سه آیه از آخر آن را بخواند هرگز در جان و مال خود ناخوش آیندى نخواهد دید و شیطان به او نزدیک نمى شود و قرآن را فراموش نخواهد کرد. (محمد بن مسعود، التفسیر، ج 1، ص 25)


گفتنی است ثواب ها، فضیلت ها و پاداش هاى مهمى که براى تلاوت قرآن یا سوره ها و آیات خاصى نقل شده، هرگز مفهومش این نیست که انسان آنها را به صورت ورد بخواند و تنها به گردش زبان قناعت کند. بلکه خواندن قرآن براى فهمیدن، و فهمیدن براى اندیشیدن، و اندیشیدن براى عمل است.

اتفاقاً هر فضیلتى که درباره سوره اى یا آیه اى ذکر شده، تناسب بسیار زیادى با محتواى آن سوره یا آیه دارد. به عنوان نمونه در فضیلت سوره «نور» مى خوانیم هر کس بر آن مداومت کند، خداوند او و فرزندانش را از آلودگى به «زنا» حفظ مى کند. این به خاطر آن است که محتواى سوره نور دستورات مهمى در زمینه مبارزه با انحرافات جنسى دارد؛ دستور به تسریع ازدواج افراد مجرد، دستور به حجاب، دستور به ترک چشم چرانى و نگاه هاى هوس آلود، دستور به ترک شایعه پراکنى و نسبت هاى ناروا، و دستور به اجراى حد شرعى درباره زنان و مردان زنا کار.


بدیهى است، اگر محتواى این سوره در جامعه یا خانواده اى پیاده شود، آن جامعه و خانواده آلوده به زنا نخواهد شد. درست است که خواندن قرآن به هر حال ثواب دارد، ولى ثواب اصلى و آثار سازنده هنگامى خواهد بود که مقدمه اى براى اندیشه و عمل باشد. (تفسیر نمونه، ج 1، ص 57 ? 60)     

محتویات سوره بقره,آیة الکرسی

در متون روایی، «سوره بقره» به ویژه فراز «آیة الکرسی»، قُلّه قرآن معرفی شده است

 
محتویات سوره بقره:
سوره بقره با تأکید بر اهمیت و نقش ایمان در سعادت فردى و اجتماعى انسان، اعلام مى دارد که تنها راه سعادت، ایمان به خدا و پایبندى به تعالیم انبیاست. این سوره از سه بخش تشکیل شده است: در بخش نخست اهمیت و جایگاه ایمان و بندگى خدا در زندگى انسان بیان مى گردد. بخش دوم به سرگذشت قوم بنى اسرائیل اختصاص دارد و در آن پیامدهاى ذلت بار مخالفت این قوم با خدا و پیامبران بیان شده و تلاش هاى آن ها در شکست دادن پیامبر اسلام خنثی مى گردد. سومین بخش سوره نیز به معرفى دین توحیدى اسلام مى پردازد و بسیارى از احکام و مقررات دینى را همراه با معارف اعتقادى و اخلاقى اسلام بیان مى کند.


کدام سوره و کدام آیه، قلّه قرآن اعلام شده اند؟
در متون روایی، «سوره بقره» به ویژه فراز «آیة الکرسی»، قُلّه قرآن معرفی شده است. (سیوطی، جلال الدین، الاتقان فی علوم القرآن، ج 1، ص 196) در این جا به ذکر چند نمونه از این روایات بسنده می شود:

ثواب ها، فضیلت ها و پاداش هاى مهمى که براى تلاوت قرآن یا سوره ها و آیات خاصى نقل شده، هرگز مفهومش این نیست که انسان آنها را به صورت ورد بخواند و تنها به گردش زبان قناعت کند. بلکه خواندن قرآن براى فهمیدن، و فهمیدن براى اندیشیدن، و اندیشیدن براى عمل است.

1-  پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله): «هر چیزى قلّه اى دارد و قلّه قرآن، سوره بقره است. در این سوره، آیه اى است که سَرور آیات قرآن است و آن، آیة الکرسى است». (ترمذی، محمد بن عیسى، سنن الترمذی، ج 5، ص 157)


2- پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله): «براى هر چیزى قله ای است و قله قرآن، سوره بقره می باشد». (ابن أبی جمهور، محمد بن زین الدین، عوالی اللئالی العزیزیة فی الأحادیث الدینیة، ج 1، ص 285)

3- امام صادق (علیه السلام): «براى هر چیزی قله اى هست و قله قرآن آیة الکرسى است، هر کسی یک بار آن را بخواند خداوند هزار ناگوارى از ناگواری هاى دنیا و هزار ناگوارى از ناگواری هاى آخرت را از او بگرداند، آسان ترین ناگوارى دنیا فقر و آسان ترین ناگوارى آخرت عذاب قبر است و من به امید ارتقای درجه و مقامم آن را می خوانم». (عیاشی، محمد بن مسعود، التفسیر، محقق، رسولی محلاتی، هاشم، ج 1، ص 136)

در همین راستا می توان گفت که برترى سوره بقره از نظر جامعیت و طولانى بودن آن است. (تفسیر کوثر، ج 1، ص 34) این سوره گسترده؛ اصول معارف، اخلاق، حقوق و احکام فقهى فراوانى را در خود دارد و از این جهت در میان سوره ها بی همتا است و فراز «آیة الکرسی» از این سوره نیز برجستگی بیشتری داشته و مشتمل بر مضامین بلند توحید و خداشناسی است که از این جهت نسبت به آیات دیگر این سوره دارای اوج و عظمت می باشد.


بنابراین، از جهت قله بودن بین سوره ها؛ سور بقره قله قرآن است و از جهت قله بودن آیات؛ آیة الکرسی .

 

منبع:tebyan.net

 

 





      

فاطمه (س) الگوی جاودانه زنان عالم

بى‏ شک خلقت حضرت فاطمه (س) پاسخ غیرتمندانه دستگاه آفرینش به تحقیر تاریخى زن و پاسخى جاودانه به چگونگى جریان یافتن زنانگى در متن حیات بشرى است.
آفرینش و زندگی حضرت فاطمه (س) این نکته را به اثبات رساند که مى ‏توان احساسات و انعطاف زنانه را با شعور و درایت حماسى پیوند زد؛ مى ‏توان از محیط خانه منشا تحولات اجتماعى و تاریخى شد؛ مى‏ توان در محراب عبادت با ملک همنوا گردید و از آنجا، پاى به مسجد گذاشت و بلاغت را در ادبیات سیاسى و فرهنگى به اوج رساند؛ مى ‏توان اوج اقتدار زنانه را در خضوع به همسر، پرورش فرزند، خانه‏ دارى هدفمند، توجه به علم و معرفت و حضورموثر در مهم‏ ترین عرصه‏ هاى حیات سیاسى و اجتماعى، تعریف کرد و عمر کوتاه زندگى مادى را تا همیشه تاریخ جاودانه ساخت.

 

امروزه بازشناسى شخصیت حضرت فاطمه (س) از آن جهت اهمیت دارد که ادعا مى‏ کنیم جبران تحقیر تاریخى زن و نمایش توانمندى و ارزشمندى آنها، در سلوک مردانه و به خود بستن صفات مذکر نیست و باید اوج اقتدار زن را در بازبینى «هویت زنانه» جست.

 

شخصیت فاطمه‌ زهرا(س)، شخصیتی ممتاز و برجسته
شخصیت‌ زهرای‌ اطهر، در ابعاد سیاسی‌ و اجتماعی‌ و جهادی‌، شخصیت‌ ممتاز و برجسته‌ای‌ است؛ به‌ طوری‌ که‌ همه‌ زنان‌ مبارز و انقلابی‌ و برجسته‌ و سیاسی‌ عالم‌ می‌توانند از زندگی‌ کوتاه‌ و پرمغز او درس‌ بگیرند.

 

زنی‌ که‌ در بیت‌ انقلاب‌ متولد شد و تمام‌ دوران‌ کودکی‌ را در آغوش‌ پدری‌ گذراند که‌ مشغول یک‌ مبارزه‌ عظیم‌ جهانی و‌ فراموش‌ نشدنی‌ بود. وی در دوران‌ کودکی‌، سختیهای‌ مبارزه‌ دوران‌ مکه‌ را چشید، به‌ شعب‌ ابی‌طالب‌ برده‌ شد، گرسنگی‌ و سختی‌ و رعب‌ و انواع‌ شدتهای‌ دوران‌ مبارزه‌ مکه‌ را لمس‌ و بعد  که‌ به‌ مدینه‌ هجرت‌ کرد، همسر مردی‌ شد که‌ تمام‌ زندگی‌ اش جهاد فی‌سبیل‌الله‌ بود و در تمام‌ قریب‌ به‌ یازده‌ سال‌ زندگی‌ مشترک‌ حضرت فاطمه (س) و حضرت امیرالمومنین‌(ع)، هیچ‌ سالی‌، بلکه‌ هیچ‌ نیم‌ سالی‌ نگذشت‌ که‌ این‌ شوهر، کمر به‌ جهاد فی‌سبیل‌الله‌ نبسته‌ و به‌ میدان‌ جنگ‌ نرفته‌ باشد و حضرت فاطمه (س) این‌ زن‌ بزرگ‌ و فداکار، همسری‌ شایسته‌ یک‌ مرد مجاهد و یک‌ سرباز و سردار دائمی‌ میدان‌ جنگ‌ را نکرده‌ باشد.

 

زندگی‌ حضرت فاطمه (س)، اگر چه‌ کوتاه‌ بود و حدود بیست‌ سال‌ بیشتر طول‌ نکشید، اما این‌ زندگی‌، از جهت‌ جهاد، مبارزه‌، تلاش‌، کار انقلابی‌، صبر انقلابی‌، درس‌، فراگیری‌ و آموزش، سخنرانی‌ و دفاع‌ از نبوت‌ و امامت‌ و نظام‌ اسلامی‌، دریای‌ پهناوری‌ از تلاش‌ و مبارزه‌ و کار و در نهایت‌ هم‌ شهادت‌ است‌.

 

مقام‌ معنوی‌ حضرت فاطمه (س)، نسبت‌ به‌ مقام‌ جهادی‌، انقلابی‌ و اجتماعی‌ او به‌ مراتب‌ بالاتر است‌. فاطمه ‌‌زهرا(س‌) به‌ ظاهر، یک‌ بشر و یک‌ زن‌، آن‌ هم‌ زنی‌ جوان‌ است؛ اما در معنا، یک‌ حقیقت‌ عظیم‌ و یک‌ نور درخشان‌ الهی‌ و یک‌ بنده‌ صالح‌ و یک‌ انسان‌ ممتاز و برگزیده‌ است‌.

 

حضرت فاطمه (س)، روح مجرد و خلاصه نبوت و ولایت
درباره‌ حضرت فاطمه (س) هرچه بگوئیم، کم گفته‏ ایم و به حقیقت نمى‏ دانیم که چه باید بگوئیم و چه باید بیندیشیم. به قدرى ابعاد وجود این روح مجرد و این خلاصه نبوت و ولایت براى ما پهناور و بى‏ پایان و درک نشدنى است که متحیر مى‏ مانیم.

 

ستارگان درخشان عالم بشریت اغلب در زمان حیات خود به‏ وسیله هم ‏عصرانشان شناخته نشده ‏اند؛ مگر عده کمى از برجستگان که انبیا و اولیا باشند؛ آن هم به ‏وسیله عده معدودى. اما فاطمه‌ زهرا (س) چنان است که در زمان خود، نه فقط پدر و همسر و فرزندان و شیعیان خاص، بلکه حتى کسانى که شاید رابطه صمیمانه و گرمى هم با ایشان نداشتند، زبان به مدح آن بزرگوار گشودند.


اگر به کتابهایى که درباره فاطمه‌ زهرا (س) به‏ وسیله محدثین اهل سنت نوشته شده نگاه کنیم، روایات بسیارى را مى بینیم که از زبان پیغمبر (ص) در ستایش صدیقه طاهره صادر شده و یا رفتار پیغمبر با آن بزرگوار را نقل مى ‏کنند.

 

شخصیت حضرت فاطمه‌ زهرا(س),حضرت فاطمه‌ زهرا(س), زندگی حضرت فاطمه‌ زهرا(س)

شخصیت‌ زهرای‌ اطهر، در ابعاد سیاسی‌ و اجتماعی‌ و جهادی‌، شخصیت‌ ممتاز و برجسته‌ای‌ است

 

ام ابیها؛ تسلی ‌بخش پیغمبر(ص)
حضرت فاطمه (س)، تا قبل از ازدواج که دخترکى بود، با آن پدر به این عظمت کارى کرد که کنیه ‏اش را ام ‏ابیها - مادر پدر - گذاشتند. در آن زمان، پیامبر رحمت و نور، پدید آورنده دنیاى نو و رهبر و فرمانده عظیم آن انقلاب جهانى  انقلابى که باید تا ابد بماند، در حال برافراشتن پرچم اسلام بود.


آن حضرت چه در دوران مکه، چه در دوران شعب ‏ابی‌طالب  و چه آن هنگام که مادرش خدیجه از دنیا رفت و پیغمبر را تنها گذاشت، در کنار و غمخوار پدر بود. دل پیغمبر در مدت کوتاهى با دو حادثه وفات خدیجه و وفات ابی ‌طالب شکست. فاطمه زهرا (س) در آن روزها قد برافراشت و با دستهاى کوچک خود غبار محنت را از چهره پیغمبر زدود.

 

کلام حضرت فاطمه زهرا (س)
- نزدیکترین اوقات زن به خدا
عَنْ فاطِمَهَ الزَّهْراءِ(علیها السلام) قالَتْ: سَاَلَ رَسُولُ اللّهِ(صلى الله علیه وآله وسلم)اَصْحابَهُ عَنِ الْمَرْاَهِ ماهِىَ؟ قالُوا: عَوْرَهٌ، قالَ: فَمَتى تَکُونُ اَدْنى مِنْ رَبِّها؟ فَلَمْ یَدْرُوا. فَلَمّا سَمِعَتْ فاطِمَهُ(علیها السلام) ذلِکَ قالَتْ: اَدْنى ما تَکُونُ مِنْ رَبِّها اَنْ تَلْزَمَ قَعْرَ بَیْتِها. فَقالَ رَسُولُ اللّهِ(صلى الله علیه وآله وسلم): اِنَّ فاطِمَهَ بَضْعَهٌ مِنّى.

 

پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله وسلم) از اصحابش پرسید: زن چیست؟ گفتند: زن ناموس است.

فرمود: زن چه موقع به خدایش نزدیکتر است؟ اصحاب نتوانستند جواب گویند.
چون این سخن به گوش فاطمه(علیها السلام)رسید، فرمود: نزدیکترین اوقات زن به خداى خود هنگامى است که در کُنج خانه خود باشد.
پس از این جواب، پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله وسلم)فرمود: حقّا که فاطمه پاره تن من است.

 

- موقعیت اهل بیت در نزد خدا
« وَاحْمَدُوا الَّذى لِعَظمَتِهِ وَ نُورِهِ یَبْتَغى مَنْ فِى السَّمواتِ وَ الاَْرْضِ اِلَیْهِ الْوَسیلَهَ، وَ نَحْنُ وَسیلَتُهُ فى خَلْقِهِ، وَ نَحْنُ خاصَّتُهُ وَ مَحَلُّ قُدْسِهِ، وَ نَحْنُ حُجَّتُهُ فى غَیْبِهِ، وَ نَحْنُ وَرَثَهُ اَنـْبِیائِهِ.»
خدایى را حمد و سپاس گویید که به خاطر عظمت و نورش، هر که در آسمانها و زمین است به سوى او وسیله مىجوید، و ما وسیله او در میان مخلوقاتش و خاصّان درگاه و جایگاه قدس او و حجّت غیبى و وارث پیامبرانش هستیم.


- بهترین زنان کیستند؟
قالَتْ فاطِمَهُ(علیها السلام) فى وَصْفِ ما هُوَ خَیْرٌ لِلنِّساءِ: خَیْرٌ لَهُنَّ اَنْ لایَرینَ الرِّجالَ، وَ لا یَرَوْ نَهُنَّ.
حضرت فاطمه زهرا(س) در وصف این که بهترین چیز براى زنان چیست، فرموده اند: این که زنان، مردان را نبینند، و مردان هم زنان را نبینند.
منبع : mehrnews.com

 

 





      

سخنگوی دولت: قطعا لیست انگلیسی نداریم

 

 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی , نوبخت

سخنگوی دولت در واکنش به برخی اظهار نظرها درباره لیست انگلیسی تاکید کرد: قطعا لیست انگلیسی نداریم.

به گزارش ایسنا ، محمدباقر نوبخت در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال ایسنا درباره نظرش در مورد لیستی که در انتخابات به لیست انگلیسی مشهور شده اظهار کرد: قطعا چیزی به نام لیست انگلیسی نداریم و اگر کسی بخواهد بگوید چنین لیستی داریم در واقع به شورای نگهبان اهانت می‌کند و می‌خواهد بگوید که افرادی چه شورای نگهبان آن‌ها را تائید کرده این گونه هستند، در حالیکه همه از احتیاط و دقت شورای نگهبان صحبت می‌کنند و قطعا چنین حرف‌هایی نادرست است.

وی ادامه داد: اینکه یک رسانه خارجی یک حرفی زده باشد و یکی از میهمانان آن‌ها در آنجا چیزی گفته باشد ملاک نیست. ما اجازه دخالت از هیچ مرجع خارجی نسبت به موضوعات داخلی خود به ویژه انتخابات نمی‌دهیم. اینکه عده‌ای از این فرصت استفاده کنند و چنین مطلب قبیحی بگویند یک نکته غیر اخلاقی است اما مردم ما فهیم‌تر از این مسائل هستند.

وی اضافه کرد: اینکه در انتخابات تابلویی باشد و در آن خوب‌ها و بد‌ها بنویسیم درست نیست. همه این عزیزان فرزندان ملت هستند چه اصولگرا باشند چه اصلاح طلب و چه اعتدالگرا. منتهی با یکدیگر اختلاف سلیقه دارند ولی هیچ کس نباید در تقوا و پایبندی آن‌ها کوچک‌ترین تردیدی داشته باشد. از مجرای دقیق شورای نگهبان گذشته‌اند، همه این اسامی که روی دیوار‌ها می‌بینیم از نگاه تیزبین شورای نگهبان گذشته‌اند.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که اقدام عملی دولت در قبال رسانه‌هایی که بر خلاف قانون به صورت مستقیم له یا علیه کاندیداها در انتخابات تبلیغ می‌کنند چیست یادآور شد: اختیارات دولت در جهت برخورد قضایی محدود است، اما قوه محترم قضاییه حتما رسیدگی می‌کند و امیدوارم قاطعانه نسبت به آنها که از قانون فراتر می‌روند تصمی گیری کند. خداوند هم شاهد و ناظر رفتار ماست، اما در فرآیند انتخابات با توجه به عنایت خدا و زیرکی مردم فکر نمی‌کنم آن‌ها یی که چنین کارهایی می‌کنند خیر و ثوابی در این زمینه ببرند.

وی در واکنش به شائبه حمایت دولت از یک لیست یا گروه‌ خاص در انتخابات تصریح کرد: اعضا و کارمندان دولت محدودیت‌ها و اختیاراتی دارند. بعضی از آن‌ها مثل یک شهروند می‌توانند در یک حزب حضور داشته باشند و نسبت به آن علاقه‌مند باشند و آنهایی که حق ندارد فعالیت حزبی و یا مداخله در انتخابات کنند قانون تکلیفشان را تعیین کرده است. دولت اجازه نداده که کسی به بخواهد از امکانات دولتی به نفع یا علیه کسی استفاده کند، البته اینکه سلیقه دولت به سلیقه برخی جریانات نزدیک باشد گناه نیست.

وی افزود: این یک مسأله طبیعی به حساب می‌آید که سلیقه ما به سلیقه یک گروه نزدیک باشد و از طرف اینکه یک سلیقه سیاسی سلیقه دولت را نمایندگی کند، گناه نیست. البته کمک به دولت به این معنا نیست که اشتباهات دولت را متذکر نشوند. این احزاب و جریان ها می‌توانند فعالیت کنند و در نهایت این مردم هستند که می‌توانند همانطور که این دولت را انتخاب کرده‌اند آن سلیقه را هم انتخاب کنند.

وی در واکنش به صحبت های مطرح شده توسط یکی از نامزدهای انتخابات درباره کمک مالی یکی از مفسدین اقتصادی به حزبی که او در آن دبیر کل بوده ( حزب اعتدال و توسعه) خاطرنشان کرد: راجع به حزب اعتدال و توسعه باید به سه نکته اشاره کنم . در سال 77 و زمانی که من در مجلس بودم یک تشکل فراجناحی در مجلس برای رسیدگی به مسائل اساسی کشور بنیان گذاری کردیم که همان تشکل در قالب یک حزب با جمعی از عزیزانی که سوابق ارزشمندی در کشور داشتند شکل گرفت. نکته دوم اینکه باید ببینیم حزب در این ایام چه کرد. حزب اعتدال و توسعه یک حزب دولت ساخته نبود و اگر به لیست های انتخاباتی که ما دادیم نگاه کنید می بنیدید که تلاش می کردیم از افراد معتدل دو جناح استفاده شود. نشریه اعتدال و توسعه هم مبین همین برنامه بود.

نوبخت در ادامه تصریح کرد: نکته سوم این است که باید ببینیم منابع مالی حزب از کجا تامین می‌شد.این منابع از دو محل بود یکی در مناسبات عادی که غالبا پرداخت های خود اعضای شورای مرکزی حزب می توانست خرج روزمره را بدهد. اما در مواقع انتخابات در توان مالی ما نبود که مخارج لیستی که از افراد معتدل دو جناح هستند از جیب خودمان بدهیم. به همین دلیل شماره حسابی می دادیم که مشخص بود و افراد مختلف می توانستند کمک کنند. حزب در تمامی هشت انتخاباتی که در آن شرکت داشته به همین ترتیب شماره حساب اعلام می کرد و افراد هم کمک می کردند. بعضی ها چک می دادند که آن چک ها نیز عینا با همان رقم در حساب ها گذاشته می‌شد و تصویر اسناد هم در حزب موجود است.

وی یادآور شد:‌ ما سیستم گزینشی هم نداشتیم ،ممکن است بعضی ده سال بعد در یک پرونده محکوم شوند وبه آن کسی که آن‌ را بیان و آن خبرگزاری که آن را منتشر کرده صریح می گویم کل جریانات مالی حزب مشخص است. این دوستان کمی دیر وارد عمل شده اند. البته وسوسه انگیز است که بگویند حزبی که سخنگوی دولت در راس آن بوده از کسی پول گرفته است، اما نه تنها در این مورد بلکه هر کسی که در هر انتخاباتی پولی داده کل پرینت هایش در اختیار حزب است و توسط سیستم های نظارتی نیز روی آن نظارت گرفته است.

سخنگوی دولت در ادامه تاکید کرد: با تقوایی که از قوه قضاییه سراغ دارم اگر خطا و جرمی اتفاق افتاده بود قطعا از هیچ گذشتی نمی کرد. این حرف ده ساله گذشته الان گفته می‌شود. اما باید بدانید که همه مراحل آن طی شده و قطعا اگر مشکلی وجود داشت حزب نمی توانست با این سرافرازی ادامه فعالیت بدهد.

سخنگوی دولت هم‌چنین یادآور شد: در هیچ انتخاباتی از هیچ کسی در حزب به صورت نقدی و یا غیر از اینکه پول به حساب واریز شود وجهی قبول نشده در محاسبات دستگاه های حسابرسی بین سالهای 80 تا 90 حدود 70 میلیون تومان از حقوق شخصی خود من به حساب حزب واریز شده البته من فکر می کردم کار مقدسی می کنم و کشور برای توسعه نیاز به حزب دارد ، حتی علت اینکه از نمایندگی مجلس فاصله گرفتم این بود که فکر می کردم نمی توانم هم زمان هم نماینده مردم باشم و هم یک دبیر کل مناسب برای یک حزب.

وی هم‌چنین عنوان کرد: البته فردی که این مسأله را مطرح کرده انسان معتقدی است ولی بهتر بود به جای اینکه در رسانه ها این چنین حرفی را مطرح و ذهن مردم را مشوش کنند این مسأله را به من می گفتند و از من جواب می گرفتند. چه لزومی داشت که در افکار عمومی بیان شود با همه این‌ها باز هم می گویم حزب از نظر مالی شفاف عمل کرده است.

نوبخت اضافه کرد: دارایی و زندگی من هم مشخص است و همیشه چیزی جز این حقوقی که از دولت می گیرم نگرفته ام و فعالیت اقتصادی خاصی نداشته ام. آن رسانه‌ای هم که چنین مطلبی را عنوان کرده بود می توانست مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد چون فردی که این مسأله را بیان کرده بود نگفته بود این حزب پول گرفته بلکه گفته بود فلانی یعنی من باید در این زمینه پاسخگو باشم. به هر حال بهتر است که برخی از رسانه ها که به برخی نهادها که برای ما هم مقدس هستند منصوب اند بیشتر از اخلاق را رعایت کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به انتخابات پیش رو اظهار کرد: آرزو می کنم که این انتخابات به نحو شایسته ای برگزار شود و ملت بزرگ ایران در راستای آرمان ‌های انقلاب اسلامی و توسعه و پیشرفت ملی و در عرصه های منطقه‌ای و جهانی بتوانند از نمایندگان شایسته ای در مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی برخوردار شوند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی هم‌چنین درباره همایش تبیین برنامه توسعه گفت: این همایش عمدتا نگاه به آینده داشت و سعی بلیغی در آن صورت گرفت تا از فرصت مطلوبی که بعد از چند سال متوالی تحریم به وجود آمده استفاده شود و اقتصاد ما در مسیر توسعه با شتاب بیشتری حرکت کند. مسائل مطرح شده در همایش امروز دورنگر بود و البته نیاز به گزارش کوتاه مدت هم داریم.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: همیشه یکی از تلخی های ایام نوروز افزایش قیمت برخی اقلام به ویژه میوه هاست. امسال برای جلوگیری از این اتفاق برای انبار کردن 42 هزار تن پرتقال و 18 هزار تن سیب برنامه ریزی شده که 32 هزار تن پرتقال و 12 هزار تن سیب خریداری و در سردخانه ها انبار شده و برای ارائه در بازار آماده است.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره عیدی کارگران پیمانی اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی هم اعلام کرده که عیدی کارگران پیمانی 688 هزار تومان خواهد بود.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره سفر رئیس جمهور آذربایجان به ایران گفت :‌ به جهت جایگاه ویژه کشور جمهوری آذربایجان و ارتباط همسایگی که با هم داریم موضوعات مورد بحث در این سفر فراتر از موضوع نفت است اما قیمت نفت هم موضوعی است که حائز اهمیت به حساب می آید. الان بازار جهانی نفت به گونه ای شده که به خاطر عرضه بیش از تقاضا بازار اشباع شده است و این باید تقلیل پیدا کند.

نوبخت اضافه کرد:‌ اقدامی که معنا دارد این است که بعضی از کشورهای عضو اوپک گفته اند میزان عرضه را ثابت نگه می داریم و کشورهایی که از عدم حضور ایران در بازار به خاطر تحریم‌ها منفعت برده اند نمی خواهند حق ایران را به رسمیت بشناسند و مقدار تولیدشان را کاهش دهند تا ایران به میزان تولیدی که حق اش برسد که این حرف ها ، حرفهای مثبتی نیست و آن‌ها باید تولیدشان را تقلیل دهند. از همه اعضای اوپک و عرضه کنندگان غیر اوپک این انتظار را داریم که واقع بینانه حق ایران را در این زمینه به رسمیت بشناسند.

سخنگوی دولت در واکنش به این خبر که گفته می‌شود ایران قصد خرید 50 هواپیما از برزیل را دارد تاکید کرد: قرار نیست ما الان از این منابع محدودمان که می خواهیم برای توسعه استفاده کنیم در خرید هواپیما استفاده کنیم. درباره خرید هواپیما از ایرباس هم قرارداد به صورت اجاره به شرط تملیک است هرگونه خرید بر پایه فاینانس و استفاده از منابع باشد باید درشورای اقتصاد که دبیرخانه اش در سازمان مدیریت است تصویب شود و با موافقت دولت سازمان مدیریت باید آن را تضمین کند.

وی خاطر نشان کرد: حتی یک سنت از این هواپیما که قرا است به ناوگان هوایی اضافه شود را ما نمی دهیم و خریدی نمی کنیم و تعهدی نمی سپاریم بلکه این اجاره به شرط تملیک است.شنیدیم که یک فرد عاقلی هم می گفت به جای خرج پول برای حل مسأله بیکاری چرا باید پولها صرف خرید هواپیما شود.من نمی خواهم بگویم این حرف ها به دلیل عدم تقوا است اما احتمالا به دلیل عدم اطلاع درست است. این حرف ها شاید در فضای انتخابات قابل درک باشد این 50 فروند هواپیما هم گفته می‌شود احتمالا از همین دست حرف هاست.

وی هم‌چنین درباره قراردادهای نفتی و انتقاداتی که به آن وارد می‌شود اظهار کرد: در مقاطعی روی یک سری میادین مشترک ما باید با اولویت سرمایه‌گذاری کنیم ، ضرورت بازبینی در قراردادها قابل توجیه و به نفع ماست. وزارت نفت نیز در همین چارچوب ها فرمول هایی را تعیین و ارائه کردند.

وی افزود: البته برخی از دوستان و افرادی که صاحب نظر سیاسی قانونی و کارشناسی هستند انتقاداتی به بخشی از این قراردادها وارد کردند که وزارت نفت هم اعلام آمادگی کرده اگر ایده ای است ارائه دهند تا قراردادها را به گونه ای که به نفع همه ماست تنظیم کنیم و دغدغه دوستان برطرف شود. این قراردادها با توجه به اعلام آمادگی وزارت نفت در حال بحث و بررسی است.

وی در واکنش به این مسأله که گفته می‌شود روزهای دوشنبه در دولت جلساتی با حضور یک واسطه نفتی برگزار می‌شود ، اظهار کرد: اینکه فردی در روزهای دوشنبه قرار است وساطت و فعالیتی در جذب سرمایه‌گذاری داشتته باشد من از آن بی خبرم. به عنوان یک عضو از ستاد اقتصادی دولت که در جلسات اصلی اقتصادی از باب جایگاه حقوقی ام حتما باید حاضر باشم من هیچ روز دوشنبه ای در چنین جلسه ای شرکت نکردم و از آن اطلاعی هم ندارم.

 

 اخبار سیاسی  -  ایسنا 

 

 





      

ازبکستان یک- ایران دو/ایران بر بام فوتسال آسیا ؛ طلسم شش ساله شکست

ازبکستان-یک-ایران-دوایران-بر-بام-فوتسال-آسیا-؛-طلسم-شش-ساله-شکست

وبسایت رسمی برنامه نود -  فینال چهاردهمین دوره مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا با برتری ملی‌پوشان فوتسال ایران به اتمام رسید.

به گزارش وبسایت نود، تیم‌های ازبکستان و ایران از ساعت 17:30 امروز (یکشنبه) در دیدار نهایی مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا به مصاف هم رفتند که نیمه نخست دیدار آنها به برتری 2 بر یک تیم ایران انجامید.

در این نیمه ابتدا تیم ازبکستان با گل دلشاد ارسالیف از تیم ایران پیش افتاد، اما با گلزنی قدرت بهادری و محمد کشاورز ورق به سود شاگردان ناظم‌الشریعه برگشت و آنها 2 بر یک پیش افتادند. تیم ملی فوتسال کشورمان دیدار مقابل ازبکستان را با ترکیب سپهر محمدی، حمید احمدی، علی‌اصغر حسن‌زاده، محمدرضا سنگ‌سفیدی و حسین طیبی آغاز کرد.

در نیمه دوم ایران موقعیت های خوبی برای گلزنی داشت اما ازبکها با دفاع فشرده مانع از گلزنی تیم ملی فوتسال ایران شدند. ازبکها هم برای رسیدن به گل تلاش کردند اما به گل نرسیدند و در نهایت این ملی پوشان فوتسال ایران بودند که با کنترل بازی تا ثانیه های پایانی توانستند برتری را حفظ کند و جام قهرمانی را بالا سر ببرند.

 

 





      

فضیلت و خواص سوره مجادله

 

فضیلت و خواص سوره مجادله,تفسیر سوره مجادله

هر کس سوره مجادله را قرائت نماید در روز قیامت از حزب الله نوشته می شود

 

پنجاه و هشتمین سوره قرآن کریم مجادله و نام های دیگرش «الظهار» «قدسمع» (1) است که مکی  و دارای 22 آیه می باشد.در تمامی این سوره نام مبارک الله تکرار شده است.


از رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم روایت شده: هر کس سوره مجادله را قرائت نماید در روز قیامت از حزب خدا(حزب الله) نوشته می شود. (2)


امام صادق علیه السلام نیز فرموده اند: هر کس سوره حدید و مجادله را در نماز واجبی قرائت کند و بر انجام آن مداومت ورزد خداوند او را تا زمان مرگش هرگز عذاب نمی کند و نه در خودش و نه در خانواده اش هیچ بدی نمی بیند. و هیچ فقر و نیاز شدیدی به او نمی رسد.(3)


همچنین در روایتی از ایشان آمده است: هر کس در شب جمعه سوره مجادله را قرائت کند تا صبح از بلاها در امان می ماند. (4)


آثار و برکات سوره مجادله
1) برای حفظ اموال
از رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم نقل شده است: اگر سوره مجادله را بنویسند و به همراه مریضی قرار دهند و یا بر مریضی بخوانند درد او آرام می شود و اگر ان را بر مالی که دفن شده یا انبار شده بخوانند حفظ می شود. (5)


2) آرامش دهنده مریض
در سخنی از امام صادق علیه السلام نیز آمده است: هر کس سوره مجادله را نزد مریضی بخواند موجب آرامش و خواب او می شود و اگر در قرائت این سوره مداومت شود و همیشه در شب و روز آن را بخوانند موجب حفظ و امان از هر خطری می شود و اگر برای چیز انبار شده و دفن شده بخوانند مایه حفظ ان می شود و اگر نوشته شده سوره مجادله را در مزرعه حبوبات یا انبار آن بگذارند از آفات و چیزهایی که موجب خرابی و تلف آن می شود در امان می ماند.(6)


3) اعتبار نزد مردم
هر کس سوره مجادله را بخواند کسی بر او فائق نشود و با او نتوانند که مجادله نمایند و در چشم همه مردم موقر و معتبر باشد. (7)


4) جهت غلبه بر دشمن
برای غلبه بر دشمن سه بار بر مشت خاک سوره مجادله را بخواند و به طرف دشمن اندازد بر دشمن مغلوب گردد. (8)


=======================
پی نوشت:
(1)درمان با قرآن، ص113
(2) مجمع البیان، ج9، ص407
(3)ثواب الاعمال، ص117
(4)مستدرک الوسائل، ج6، ص105
(5)تفسیرالبرهان, ج6، ص309
(6)تفسیرالبرهان، ج5، ص309
(7)درمان با قرآن، ص113
(8) همان
منابع:«قرآن درمانی روحی و جسمی، محسن آشتیانی، سید محسن موسوی ، درمان با قرآن، محمدرضا کریمی»

 

 





      
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >